Kompanija „NextOffice“ je predvidela prostor gde inženjeri mogu da se okupljaju i komuniciraju jedni sa drugima. Planiran je u Mašadu u Iranu,  na površini od 14 200m2 i  inspirisan je direktno iz tradicionalnih iranskih građevina.

   

Organizacija za građevinsko inženjerstvo na osnovu dugogodišnjeg iskustva pridaje važnost nekim od prostorija poput javne dvorane u kojoj će inženjeri prisustvovati sa svojim sertifikatima i tehničkim dokumentima, kao i amfiteatrima u kojma će se održavati mnogi seminari, konferencije i događaji na temu građevinskog inženjerstva.

U prizemlju će se nalaziti prolaz koji će povezivati dve ulice. Štaviše, ovaj nivo će obuhvatati prostorno-strukturalnu prazninu koja će usmeravati pešake u zgradu. Sa određenom prostornom organizacijom, struktura koju čine dve velike jedinice, u dvostrukom je odnosu, sa unutrašnjim prostorom i urbanim tkivom grada.

Unutrašnjost je dizajnirana sa sličnim prioritetom koji se tiče prostora. U stvari, javna dvorana, amfiteatar i dvorana za odobravanje dokumenata će biti  povezani direktno sa postojećim urbanim prostorom.

Izvor: https://www.archdaily.com/

by sanjab