Juče 07. Februara 2014. godine su spektakularnom predstavom uz prisustvo preko 40.000 gledalaca na “Frušt” olimpijskom stadionu otvorene XXII olimpijske igre u Sočiju, Rusija.

Olimpijski kompleks u Sočiju  ceremonija otvaranja.  Olimpijada u Sočiju. Olimpijske igre 2014.

Fantastična predstava u kojoj je učestovalo nekoliko hiljada aktera uz fantastične zvučne i svetlosne efekte, izuzetno umešno i slikovito je prezentovala razvoj Ruske države.

Olimpijski kompleks u Sočiju - vatromet. Vatromet u Sočiju. Olimpijada u Sočiju. Olimpijske igre 2014.

Ceremonija otvaranja je zaključena fenomenalnim vatrometom koji je usledio i u kojem je na nebu čak ispisan rimski broj XXII.

Olimpijski kompleks u Sočiju - vatromet, Rimski broj XXII. Vatromet u Sočiju. Olimpijada u Sočiju.

Pripreme za olimpijadu su bile najblaže rečeno grandiozne. Nekada prilično mali primorski grad Soči je uz kolosalne građevinske zahvate i utrošak približno 50 milijardi eura transformisan u pravu metropolu. U periodu od samo nekoliko godina je tu izgrađeni potpuno nov stadion, nekoliko dvorana, bezbroj hotela, nekoliko stotina kilometara autoputeva i pruga koje povezuje grad sa planinama i naravno bezbroj novih hotela i pratećih sadržaja.

Olimpijski kompleks u Sočiju

Više o izgradnji objekata smo pisali ranije kroz tekst Pripreme za olimpijadu 2014. Pozivamo Vas da pogledate interesantan prikaz olimpijskih objekata kroz video prezentaciju ispod:

by ZoranR

Lokacija na Gmapi: Soči, Rusija