Nacionalna biblioteka je prvi ogranak objekta Narodne biblioteke Koreje, planiran da se izgradi pod upravom Grada Koreje, koji je  takođe poznat kao Sejong grada. Dizajniran od strane arhitekata i inženjera samo sa motivom stranice knjige koja se prevrnula. Jednostavna geometrija  čini osnovu dizajna i stvara jedinstven nacrt koji se lako prepozanje u gradu.

national-library-sejong-city-s270913-2.jpg (900×600)

Biblioteka će biti osnovna infrastruktura za vladu, kao i za lokalno stanovništvo. Ekspanzivni otvoreni prostor s prekrasnim pogledom na jezero pruža vrhunsku atmosferu za korisnike biblioteke, dok centralni pešački Trg  formira otvoren prostor pozdravljajući posetioce unutar zgrade. Oblasti za čitanje nalaze se uglavnom na 1. i 2. spratu, konferencijske i seminarske  sale na 3. spratu, dok se na samom vrhu zgrade nalaze restorani, kao i terase sa pogledom na okolinu.

national-library-sejong-city-s270913-3.jpg (900×426)

Od samog početka zbog jedinstvenog oblika i geometrije objekta, projekat je pokrenut sa BIM ( Building Information Modeling ).

national-library-sejong-city-s270913-6.jpg (900×600)

Izvor: http://www.e-architect.co.uk/                                                                                               by sanjab