Uz malo truda, mašte i malo novca možete da pretvorite svoj balkon u intiman cvetni kutak za odmor i relaksaciju. Oživite ga cvećem i sitnim detaljima u kojima ćete uživati tokom celog leta.

63

Viseće korpe i saksije su praktično rešenje za gajenje biljaka, posebno za terase i balkone manjih dimenzija. Osim što ukrašavaju prazne zidove, cvetne viseće korpe ili saksije omogućavaju bolje korišćenje prostora. Saksije, okačene o zid, stvaraju efekat kontinuiteta. Najvažnije je da saksija ima otvore za odvod viška vode, i da ne stoje na promaji zbog isušivanja zemlje.

54Balkon takođe možete ukrasiti visećim terarijumom. Za ove male bašte potrebno Vam je svega nekoliko biljaka, što ujedno znači da ne morate potrošiti mnogo novca na njihovo uređenje. Čuvarkuća bi na primer bila pravi izbor za terarijum.

70

Izbor saksije međutim, zavisi od stila uređenja terase ili balkona, ličnog senzibiliteta, kao i vrste biljke. Za elegantno uređen prostor, saksije treba da budu neutralnih boja i istog, svedenog oblika. Saksije jarkih boja unose lepršavost i dinamiku u prostor. Različite boje, oblici i dimenzije saksija deluju zanimljivo u otvorenom prostoru.

50

Pre svega napravite neki raspored sedenja, ako imate uslova za to. Ako je balkon dovoljno širok možda možete ubaciti par stolica sa stočićem, ili klupu u ugao. Važno je da izgleda dobro i primaljujuće.  Jastuci i krpare u raznim dezenima mogu samo da budu dodatni plus.

60

 

Putem našeg videa pogledajte na koje još načine možete da uredite svoje balkone.