Dečije sobe su najuzbudljiviji prostor za dekoraciju. Omogućavaju Vam da imate neograničene ideje i slobode stvaralaštva u odabiru pravih boja, kao i tema.  Sobe za decu treba osmisliti tako da ispune tri osnovne funkcije, da dete može da se igra i druži, da uči i spava. Ukoliko ste u prilici da unapred planirate raspored prostorija u kući, znajte da blizina roditeljske sobe noću pruža osećaj sigurnosti detetu.

Pink-Wall-Paint-Colors-Scheme-and-Modern-Furniture-Sets-in-Small-Kids-Bedroom-Interior-Decorating-Design-Ideas

Soba može poslužiti da inspiriše kreativnost deteta i učiniti da provode vreme tamo samo ili sa svojim prijateljima.

kids-bedroom-ideas-boys-perfectMaterijali koji se nanose na zidove, ne smeju biti toksični. Važno je i da se lako održavaju, da su glatki, a ne reljefni, kako ne bi skupljali prašinu. Najprikladnije boje za dečije sobe su akrilne boje. One su vodoperive, a samim tim i lake za održavanje, a nisu ni toksične. Na njima teže izbijaju fleke, teže požute. Mogu da budu u mat ili  polusjajnoj varijanti. Toniraju se kompjuterski, tako da lako može da se dobije željena nijansa boje.

kids-bedroom-designs-11

Ako su zidovi neutralni, dekoracija i nameštaj više dolaze do izražaja. Ukoliko postoji višebojna paleta, nameštaj treba da bude jednostavan, svetao, jasnih linija.

Kids-Bedroom-Paint-Ideas-for-Wall

Najjednostavnije rešenje za dečije sobe jeste definisati jednu ili dve boje, i igrati se stikerima ili samolepljivim bordurama. Lepo izgledaju  krugovi, kvadrati, kao i druge šare.

dekoracija-samolepivim-trakama-5

Velika je prednost ako dete zavoli svoju sobu i smatra je dovoljno privlačnom da u njoj provodi veći deo svog vremena.

Putem našeg videa pogledajte kako još možete osmisliti dečiji prostor.

 

 

GOTOVI PROJEKTI VEĆ OD 50€, projektovanje, izgradnja, besplatne konsultacije, cene, projekti, idejno resenje, idejni projekat, glavni projekat, cenovnik izgradnje

 

CENOVNIK