Dnevne sobe su prostorije namenjene za prijem gostiju, za čitanje ili obavljanje drugih aktivnosti. Samim tim moraju biti prostrane, dobro osmišljene, sa dobro izbalansiranim bojama, a takođe moraju imati stila. Zastupljeni su različiti stilovi: od modernističkog koji teži da bude sve više i više minimalistički, do tradicionalnog koji enterijeru daju osećaj prenatrpanosti. Većina primera koje Vam prikazujemo su modernog dizajna.

living-room-ideas-pictures-4

Bela je boja koja predstavlja čistoću i zato je ljudi često koriste za krečenje zidova u svojim domovima. Ova boja je pravo rešenje ako želite svežinu u svom domu. A ako ipak želite da Vaš prostor izgleda modernije dodajte neke svetlije detalje, kao što su šareni jastuci, tepih ili slike na zidu i nećete pogrešiti.

white-modern-living-room-interior-furniture-decor

Crno bela kombinacija je jedna od najboljih kombinacija ikada. Prikazuje eleganciju i stil, kao i klasičnu lepotu.

????????????????????????????????

U našim enterijerima je veoma često zastupljena jedna boja. Koristimo je jer se slaže gotovo sa svim drugim bojama. To je smeđa boja. Prilikom dekorisanja ne bi trebalo da u jednoj prostoriji upotrebite više od tri predmeta u nijansama smeđe, što uključuje i pod.

livingroom3

Za toplinu dnevnog boravka može se koristiti narandžasta boja za detalje poput lampe, tepiha, zavese. Narandžasti tonovi će uneti toplinu i razbiti monotoniju u prostoru. Ova boja se vrlo dobro može kombinovati sa bojama koje se već nalaze u prostoru poput braon i bež, pa se mogu upotrebiti jednobojni narandžasti elementi, ali se mogu upotrebiti i komadi zanimljivog dezena koji sadrži kombinaciju nekoliko narandžastih nijansi ili kombinaciju toplih narandžastih i umirujućih braon tonova.

images (1)

Smirenu notu prostoru daje maslinasto zelena. Boja maslina se savršeno uklapa u enterijer koji je već oplemenjen braon tonovima. Lampa u maslinasto zelenoj boji, zavese od maslinasto zelenog satena i tepih protkan ovom nijansom daće dnevnom boravku prirodan izgled nadahnut elegancijom.

eclectic-living-room-colours-lime-green-couch-behr-swiss-coffee-animal-print-antique-luggage-area-rug

Uređenje dnevnog boravka treba da obezbedi prijatan boravak u prostoru svim ukućanima tako da se prevashodno treba osvrnuti na želje ukućana i na boje i dezene koji su ukućanima prijatni.

Pogledajte putem  našeg videa neke od najlepših svetski uređenih dnevnih soba. Uživajte.

 

GOTOVI PROJEKTI VEĆ OD 50€, projektovanje, izgradnja, besplatne konsultacije, cene, projekti, idejno resenje, idejni projekat, glavni projekat, cenovnik izgradnje

 

CENOVNIK