Mozaik je umetnost stvaranja slike od malih komada obojenog stakla, kamena ili drugih materijala. To je tehnika dekorativne umetnosti ili uređenje enterijera. Većina mozaika je napravljena od malih pljosnatih i grubo kvadratnih komada pomenutih materijala.

1a

Ako jednostavno želite da dodate boju ili teksturu u Vaše kupatilo, mozaik je pravo rešenje. Izaberite šarena stakla ili keramičke pločice mozaika koje odgovaraju ostatku boje Vašeg kupatila. Ako je Vaše kupatilo bele boje, možete dodati bilo koju boju.

7

Prednosti ovakvog ukrašavanja je isplativa, zato što ne morate da krečite celo kupatilo. Jednostavno uklonite nekoliko starih pločica sa jednog dela zida, ili celog zida, i napravite oblik koji se Vama sviđa.

1Najbitnija stavka prilikom primene mozaika jeste da izbegavate jake kontraste na velikim zidnim površinama, jer u prvi mah može biti zanimljivo, ali posle dužeg vremena može biti napadno za Vaše oči. Morska stvorenja i boje okeana su popularne opcije za dekoraciju kupatila.

21Ideje za primenu mozaika u kupatilu se ne ograničavaju samo na zidove i podove. Takođe ga možete primeniti za dekoraciju samih elemenata u kupatilu, naprimer lavaboa.

8

 

Izabrali smo za Vas neke od ideja kako možete ulepšati kupatilo uz pomoć mozaika. Pogledajte.

GOTOVI PROJEKTI VEĆ OD 50€, projektovanje, izgradnja, besplatne konsultacije, cene, projekti, idejno resenje, idejni projekat, glavni projekat, cenovnik izgradnje

CENOVNIK