ALIQUANTUM (lat.) = Dobro obavljen posao


AliQuantum doo (skraćeno AQ doo) je porodično preduzeće bazirano u Novom Sadu čija osnovna delatnost jeste pružanje usluga u oblasti Projektovanja i Inženjeringa. Osnivači preduzeća su Zoran Rašević, diplomirani inženjer arhitekture i Goran Rašević, diplomirani inženjer građevinarstva.

Naše preduzeće je od svog osnivanja 08. Aprila 2010. godine beležilo konstantan i umeren rast. Tokom višegodišnjeg razvoja smo se specijalizovali u pružanju usluga na izuzetno visokom nivou. Kroz profesionalno razrađen internet sajt www.AQ.rs i servis “BESPLATNE KONSULTACIJE”, svim potencijalnim Klijentima nudimo praktično organizovan informativni portal putem kojeg je moguće izuzetno jednostavno dobiti sve potrebne informacije u oblasti izrade projektne tehničke dokumentacije i izgradnje objekata uopšte.

Tokom poslednje tri godine je rast preduzeća AQ još intenzivniji. U tom period smo kao nosoci posla ugovorili realizaciju nekoliko izuzetno kompleksnih industrijskih projekata za Investitore kao što su “IM Matijević doo”, “PIN Computers”, “Invej AD” i “Uljarice Bačka doo”. 2018. godine smo u potpunosti iz sopstvenih sredstava realizovali projektovanje i izgradnju sopstvenog objekta „SUNČANI HORIZONT“ – urbane vile spratnosti Su+P+1+Pk. „SUNČANI HORIZONT“ se sastoji od ukupno četiri (4) stambene jedinice različitih struktura te od pomoćnih sadržaja: garaže sa četiri garažna mesta, multifunkcionalne prostorije, ostave i pomoćnog objekta.

Naš najveći kvalitet jeste primena principa koji se ugleda u tome da se prilikom razrade svih projekata prvo svi detalji sagledaju kroz detaljanu 3D prezentaciju. Tek nakon što i poslednja stavka bude jasno definisana i razrađena, prustupa se finalnoj izradi projekta.

Trenutno zapošljavamo deset (10) Inženjera. Pored toga ostvarujemo permanentnu saradnju sa više kolega, Inženjera Elektro i Mašinske struke sa kojima zajednički nastupamo na tržištu. Naš portfolio možete preuzeti klikom OVDE.

Stojimo Vam na raspolaganju za eventualna dodatna pitanja i reference:

Klikni za kontakt stranu

Hvala Vam na pažnji i interesovanju.

Zoran Rašević i AQ TIM

AQ TEAM

Zoran je diplomirao 2007. na Odseku za Arhitekturu pri FTN Novi Sad. Odslušao je i položio sve ispite na specijalističkim studijama: Energetska efikasnost u Zgradarstvu. U periodu od 2006. do 2009. godine je živeo i radio u USA gde je stekao bogato iskustvo. Zajedno sa bratom Goranom je 2010. oformio AQ DOO. Oženjen je i ima troje dece. Pored svoje porodice i države, naročito voli putovanja, sport, prirodu, Novi Sad i Crvenu Zvezdu.

Zoran Rašević, d.i.a, Generalni Direktor

Zoran je rođen u Sarajevu (BiH). Diplomirao je 2007. godine na Odseku za Arhitekturu pri FTN Novi Sad gde je stekao zvanje Master inženjer arhitekture. Odslušao je i položio sve ispite na specijalističkim studijama: Energetska efikasnost u Zgradarstvu. U periodu od 2006. do 2009. godine je živeo i radio u USA gde je stekao bogato radno (i životno) iskustvo. Zajedno sa bratom Goranom je 2010. oformio AQ DOO. Oženjen je i ima troje dece. Pored svoje porodice i Srbije, naročito voli putovanja, sport, prirodu, Novi Sad i Crvenu Zvezdu.

 

Goran Rašević, d.i.g, Tehnički Direktor

Goran je rođen u Sarajevu (BiH). Diplomirao je 2005. godine na Odseku za Građevinarstvo pri FTN Novi Sad gde je stekao zvanje Master inženjer građevinarstva. U periodu od 2005. do 2013. godine je radio kao odgovorni izođač radova i rukovodilac izvođenja više desetina objekata prilikom čega je stekao ogromno terensko iskustvo. Zajedno sa bratom Zoranom je 2010. oformio AQ DOO u kojem radi kao tehnički direktor od 2013. godine. Goran je veliki zaljubljenik u ski sportove i strastveni je lovac.

Sanja Banika, d.i.g.

Sanja je rođena u Valjevu. Diplomirala je na FTN-u u Novom Sadu, Odsek Građevinarstvo. Od 2014. godine je član AQ tima. Udata je i mama je jedne devojčice. U slobodno vreme se bavi fotografijom. Mnogo voli muzeje, umetnost, putovanja i eksperimentisanja u kuhinji.

Edis Džanović, d.i.a.

Edis je rođen u Priboju. Osnovne akademske studije završio je na Departmanu za arhitekturu i urbanizam, Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Od 2013. godine je član AQ tima. Edi voli putovanja, upoznavanja novih ljudi i kultura, avanture i sport. Ljubitelj je istorije Arhitekture.

 

Maja Nogavica, d.i.a.

Maja je rođena u Bačkoj Topoli. Zvanje diplomiranog inženjera arhitekture je stekla  2015. godine  na  Departmanu za arhitekturu i urbanizam, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Od 2016. godine je član AQ tima. Oblasti interesovanja su joj savremeni enterijer i arhitektonsko projektovanje. Maja voli putovanja, vožnju bicikla i slobodoručno crtanje, a najviše slobodnog vremena koristi da provede sa porodicom i prijateljima.

Sonja Stipanović, d.i. pejzažne arhitekture

Sonja je rođena u Novom Sadu. Diplomirala je na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 2017. godine gde je stekla zvanje Diplomirani inženjer Pejzažne arhitekture. Od 2018. godine je član AQ tima. Obožava trčanje, fitnes, sportske aktivnosti (naročito ekstremne sportove), modeling i pucanje iz vatrenog oružja.

Njegoš Komlenović, dipl.inž.građ.

Njegoš je rođen u Pljevlji, Republike Crna Gora.  Diplomirao je na Odseku za Građevinarstvo pri FTN Novi Sad gde je stekao zvanje Master inženjer građevinarstva. Od 2019. godine je sa kraćim prekidom član AQ tima. Obožava građevinarstvo, izgradnju i automobile.

AQ TEAM