Prvi i najvažniji uslov prilikom projektovanja stepeništa je da se zadovolje statički zahtevi, bilo da se radi o betonu, drvetu ili metalu kao nosivoj konstrukciji. Bez potrebne stabilnosti i čvrstoće stepenište ne može ispuniti svoju funkciju.

7474_stairs-beauty

Stepenište će doći do izražaja kroz odabranu vrstu nosive konstrukcije i obložnog materijala, nakon što ste zadovoljili sve prethodno navedene uslove. Sama estetika, bez potrebne funkcionalnosti, sama je sebi svrha i kao takva je bezvredna. Lepota i atraktivnost uvek moraju biti u službi funkcionalnosti da bi dale vrhunski rezultat i kvalitet.

FICARRA DESIGN STAIRS

Mogućnosti za izvođenje atraktivnih unutrašnjih stepeništa su nebrojene. Odabir zavisi od veličine prostora u koji se smeštaju, ukusa pojedinaca i materijala koji preovladava u prostoru. Stepenice mogu biti prave, L stepenice, duple L stepenice, U stepenice, zakrivljene, spiralne stepenice. Takođe mogu biti drvene, metalne, plastične, betonske, tradicionalne kao i modernog dizajna.

image11

Prave stepenice su vrsta koja se najviše koristi u našim domovima. Jednostavne su za izgradnju, a nisu previše ni skupe.

praveStepenice u obliku slova L.

L1

 

Stepenice oblika U.

 

U-shaped-stairs

Duple L stepenice.

duplo L

Zakrivljene stepenice.

zakrivljenaSpiralne stepenice.

spiralna

 Pogledajte neka od najlepših svetskih stepeništa po našem izboru. Uživajte.

 

GOTOVI PROJEKTI VEĆ OD 50€, projektovanje, izgradnja, besplatne konsultacije, cene, projekti, idejno resenje, idejni projekat, glavni projekat, cenovnik izgradnje

 

CENOVNIK