PROJEKTOVANJE

PROJEKTOVANJE tj. proces izrade tehničke dokumetacije u slučaju izgradnje porodičnih stambenih objekata kategorije „A“ jeste operacija sačinjena od niza koraka koji započinju definisanjem projektnog zadatka i izradom skica a završavaju se izradom Projekta za građevinsku dozvolu (PGD) i predajom zahteva za ishodovanje Građevinske dozvole.

Tipični process izrade tehničke dokumentacije bi bio sačinjen od sledećih faza:

  1. Skiciranje objekta
  2. Idejno rešenje (IDR)
  3. Projekat za građevinsku dozvolu (PGD)

1) Skiciranje objekta jeste faza koja se prirodno odvija paralelno sa definisanjem Projektnog zadatka. Naime, onog trenutka kada se približno utvrde težnje Klijenta, projektant pristupa izradi 3D modela odnosno 3D Prikaza. Na ovaj način se klijentu predočava njegova zamisao kroz detaljan prostorni prikaz na kojem se jasno mogu razmotriti sve pojedinosti ideje. Na taj način se vrlo jednostavno mogu uvideti i otkloniti  svi eventualni nedostaci i mane.

2) Idejno rešenje (IDR) je faza koja sledi nakon izrade Skiciranje objektaIDR  je forma projekta koja se predaje uz Zahtev za izdavanje lokacijskih uslova.

3) Projekat za građevinsku dozvolu (PGD) je krajnja faza koja nastupa u procesu izrade tehničke dokumentacije porodičnih stambenih objekata. PGD je forma projekta koja se predaje uz Zahtev za izdavanje građevinske dozvole.

Detaljan opis procedura izgradnje možete pogledati klikom na:

IZGRADNJA KORAK PO KORAK


GOTOVI PROJEKTI VEĆ OD 50€, projektovanje, izgradnja, besplatne konsultacije, cene, projekti, idejno resenje, idejni projekat, glavni projekat, cenovnik izgradnje


Detaljan cenovnik naših usluga kao i obrazloženje cena pružanja usluga možete pronaći klikom na sliku „CENE“ ispod:
CENOVNIK USLUGA ZA FIZIČKA LICA

Za više informacija nas možete kontaktirati putem sledećih kontak podataka (klikni na taster za link):

Klikni za kontakt stranu


KLIKNI ZA POVRATAK NA NASLOVNU STRANU