Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Želite li nalet adrenalina pri svom jutarnjem plivanju? Iskustvo u ovom bazenu biće jedinstveno. Ballymore arhitekte su otkrile veličanstveni otvoreni bazen koji će omogućiti plivačima da se osećaju kao da plivaju kroz London. Prvi na svetu bazen ove vrste će biti sagrađen između dve zgrade koje su visoke 10 spratova.

slika1

Bazen je projektovala građevinska firma Arup Associates uz stručne savete Eckersley O’ Callaghan i dizajnera akvarijuma Reynolds. Bazen će omogućiti stanovnicima da plivaju između dve luksuzne zgrade, koji sa oba kraja ima bar, spa i dramatičan pogled na Palace of Westminster. Predložena je struktura od 25 metara, široka 5 metara i skoro 3 metara duboka.

slika2

„Moja vizija za ovakav bazen proistekla je iz želje da se pomere granice u gradnji i inženjeringu i hteo sam da uradim nešto što nikada nije urađeno“, rekao je Sean Mulryan, predsednik Ballymore kompanije. Nažalost, neće svi imati priliku da plivaju kroz vazduh, jer stan u ovim zgradama košta više od 944 000 dolara. Najavljeno je da će svi radovi biti gotovi u 2017. godini.

Izvor: http://inhabitat.com/

by Jovana Rajić

 

 

Napišite komentar: