Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Cik-cak hotel u Švajcarskoj sa krovom na kom se može skijati

Arhitektonska firma BIG (Bjarke Ingels Group) predstavila je projekat skijaškog hotela pod imenom Hotel des Horlogers, koji će biti smešten u švajcarskom skijalištu Vallée de Joux. Kompaktna šema kompleksa ovog hotela, urađena u saradnji sa projektnim boroom Cche Architecture, definisana je cik-cak formom koja se besprekorno integriše u mirnu topografiju okoline, formirajući vezu sa obližnjim muzejom Atelier.

Hotel, čiju izgradnju je naručila kompanija koja pravi luksuzne satove Audemars Piguet, sa svojih 6.400 kvadratnih metara, imaće stepenastu formu sa dugačkom cik-cak stazom koja će voditi od krova do zemlje. Dok slike pokazuju stazu prekrivenu travom u letnjem periodu, u zimskom je prekrivena snegom te će posetioci moći direktno iz svojih hotelskih soba da se spuste skijama do obližnjih ski staza.

Putovanje sa krova do pejzaža inspirisana je istorijskim putovanjem od Vallée de Joux do Ženeve. Put formira vezu između hotela i obližnjeg spiralnog muzeja Atelier, stvarajući dijalog između dva arhitektonska znamenja.

U unutrašnjosti hotela formiran je jedan hodnik koji povezuje spavaće sobe i omogućava jednostavno cirkulisanje osoblja hotela, kao i obavljanje servisnih aktivnosti. Ispod ploča nalaze se bar, spa, konferencijski centar i restoran koji su orijentisani prema dolini, koristeći široki pogled i prirodno osvetljenje.

Hotel des Horlogers trenutno je u izgradnji a završetak je planiran 2020. godine.

Za više detalja o izvornom tekstu, molimo Vas da sledite sledeće linkove:

Izvor: www.archdaily.com

Izvor:  newatlas.com

Prevod i objava: Gabriela David

Napišite komentar: