Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Grotto Sauna

Inspiracija je došla direktno sa lokacije tj ostrva Georgian Bay u Kanadi. Jedinstven pejzaž je praistorijski geološki zapis, uklesan pomeranjem ploča ledenom erozijom. Arhitekte su naglasile da im je za ime bili inspiracija Groto tajnog unutrašnjeg sveta, interno isklesanog od prirodnih sila. Želeli su da naprave deo arhitekture koji je evoluirao iz okoline. Sauna sa spolje strane izgleda kao misteriozni objekt ugrađen u pejzaž, dok u unutrašnjosti predstavlja složen svet čuda i užitka.

Sauna optimizuje performanse zahvaljujući pre-fab konstrukciji i ujedinjuje vrhunsku tehnologiju sa kombinacijom starih rukotvorina.

Dizajn je započeo 2013. godine u Torontu. U martu 2014. godine napravljeni su prototipovi panela i izrada čeličnog kaveza. Sauna je u juna 2014. godine isporučena na lokaciju, ugradnja je trajala tri nedelje. Tim se suočio sa velikim brojem izazova u izgradnji. Trebalo je spojiti fino izgrađene strukture sa negostoljubivim pustinjskim ostrvom. Objekat mora da izdrži ledene talase iz jezera u zimskom periodu, istovremeno prilagođavajući ekstremnu toplotu i vlažnost saune. Da bi se ovo postiglo, objekat je izgrađen kao fabrički projekat, a zatim je isporučen kamionom do mesta na ostrvu gde je postavljen.

Izvor: https://competition.adesignaward.com/design.php?ID=36937&utm_medium=website&utm_source=archdaily.com

Napišite komentar: