Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Interesantna kuća u prirodi

Lokalni studio Kejptauna, Malan Vorster dizajnirao je ovu zanimljivu kuću za odmor koja se sastoji od četiri cilindrične kule podignute na stubićima kako bi se postigao uzvišeni i bogatiji pogled među drvećem.

Cilj je bio pronaći odgovarajuću visinu u odnosu na okolno drveće kako bi se postigla maksimalno otvorena vizura. Četiri kule visine četvorospratnice, sa velikim prozorima, cilindričnog su oblika upravo iz razloga da bi se iskoristio širi pogled u različitim pravcima. Letve od crvenog kedra okružuju objekat, dok su oko prozora postavljeni sa većim razmacima, kako bi dozvoljavao pogled a ujedno i stvorio privatnost.

Unutar objekta, u središtu svake kule nalaze se stubovi koji se na vrhovima granaju i stvaraju prstenaste potpore, napravljeni su od laserom sečenog i savijanog Corten čelika sa mesinganim komponentama.

Dnevni boravak zauzima prvi sprat objekta uključujući i terasu, uvučeni deo za obedovanje i glavno stepenište. Na drugom spratu nalazi se glavna spavaća soba sa zastakljenom ogradom i glavnim kupatilom.

Nijedan od materijala nije tretiran kako bi se pod uticajem vremenskih prilika postepeno videlo kako objekat polako tone i utapa se u prirodu.

Za više detalja o izvornom tekstu, molimo Vas da sledite sledeći link:

Izvor: www.dezeen.com

Prevod i objava: Gabriela David

Napišite komentar: