Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Izložbena dvorana sa talasastom fasadom

Arhitekte su dizajnirale novu izložbenu dvoranu u gradu Suđou u Kini. lokacija se nalazi u blizini želežničke stanice što ga čini vidljivim za milijardu putnika koji prolaze kroz železničku stanicu svake godine. Arhitekta je imao za cilj dizajnirati jednostavan i snažan oblik koji dopunjuje jedinstvenu lokaciju.

Fasade nove izložbene kule su od  suštinskog značaja za celokupan dizajn sa najznačajnijom karakteristikom koja predstavlja elegantan i dinamičan efekat fasade koja se pojavljuje kao „rastuća zavesa“. Oblik spoljašnjeg izgleda zgrade je u činjenici ispirisana muzičkim instrumentom pod nazivom marimba. Da bi se stvorio ovaj efekat spoljni zid fasade sastoji se od vertikalnih komponenti koji stavraju oblik.

Visina zgrade je naročito važna za celokupan dizajn. Dizajnirana je tako da se uklapa sa ostalim objektima u okolini. Kao pejzaž, zgradu okružiju vodeni bazeni kako bi odrazili zgradu i elegante zakrivljene profile fasade. Koncept je da dizajnirana zgrada postane novi orjentir i vizura, a sa ovim elegantim eksterijerom nova izložbena dvorana postiže ovaj cilj.

 

Izvor: https://www.designboom.com/architecture/lacime-architects-cover-exhibition-hall-undulating-facade-suzhou-china-11-03-2018/

 

Napišite komentar: