Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Jedna moderna porodična kuća

Ova modularna kuća dizajnirana je od strane firme ArchiBlox i nalazi se u Melburnu u Australiji. Harmonično je uklopljena u prirodnu okolinu koja je pod nagibom a ujedno održivost predela dovodi do maksimuma. Podeljena je na dva dela kako bi proširila vizure.

Dnevni boravak je podignut zbog konture terena i naleže na kameni deo bašte, što mu daje privatnost. Isturena spavaća soba sa svojim masivnim prozorima pruža vizure ka zelenilu. Dva nivoa kuće, drvene grede kao jedan od materijala i tamni tonovi nekih od spoljašnjih detalja doprinose tome da se kuća savršeno uklapa u oblik terena i prirodu koja je okružuje.

Mekši izgled glavne spavaće sobe postignut je upotrebom dasaka akacije, tako da prostorija odaje utisak toplote i ušuškanosti, pored toga što se i ona utapa sa okolinom. Uz severni deo kuće nalaze se dnevni boravak i kuhinja sa trepezarijom, visoka klizna vrata sa izlazom na dvorište nekako briše granicu između unutrašnjeg i spoljašnjeg dela.

Unutrašnji prostori dizajnirani su za porodični život, sve prostorije i cirkulacija između njih je detaljno isplanirana kako bi porodica mogla da se širi i da prosto ima jedan trajan i stabilan dom.

Kao što je rečeno, kuća je harmonično uklopljena u svoju prirodnu okolinu, sa svojim nagibom i baštom stvara izuzetan izgled. U dvorištu se nalazi i bazen, kao i prostor za trepezariju na otvorenom.

Za više detalja o izvornom tekstu, molimo Vas da sledite sledeći link:

Izvor: www.archidaily.com

Prevod i objava: Gabriela David

Napišite komentar: