Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Kule Dim Sum Singapurskog Univerziteta

 

Dizajner Thomas Heatherwick završio je univerzitetsku zgradu u Singapuru koja je sastavljena 12 divovskih tornjeva.

Da bi se izbeglo stvaranje milja koridora koji povezuju prostor za predavanje u obliku kutije, zgrada je bila zamišljena kao skup konusnih kula koje okružuju prostrani atrijum. Ideja je bila da se kombinuju objekti za učenje sa socijalnim prostorima, uključujući balkone, vrtove kako bi se postigla što veća komunikacija između osoblja i studenata.

12 tornjeva od kojih se svaki spušta prema bazi, primaju ukupno 56 ovalnih učionica. Obložene zakrivljenim betonskim panelima, kule se odlikuju nepravilnim horizontalnim prugamakoje su stvorene pomoću 10 podesivih silikonskih kalupa. Ova tekstura daje svakom tornju izgled korenastog povrća, iako dizajneri upoređuju sa vlažnom glinom.

Balkoni se prostiru oko unutrašnjosti tornjeva i postaju veći prema vrhu zgrade, nudeći pogled na atrijum. Ovaj prostor ima prirodnu ventilaciju što omogućava protok vazduha.

Centar za učenje je kolekcija ručno izrađenih betonskih tornjeva koji okružuju centralni prostor koji okupljanje, koji je okružen balkonima i vrtovima.

Izvor: https://www.dezeen.com/2015/03/10/thomas-heatherwick-textured-tower-balconies-cpg-consultants-learning-hub-nanyang-technological-university-singapore/

 

 

Napišite komentar: