Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

LEVS Architecten uvodi nov tip kombinovanog kvarta u Rusiju

U najnovijem razvoju firme LEVS Architecten nazvan Forum City, reinterpretira se ruski urbani život u centru Ekaterinburga – četvrtog najvećeg grada. Kompleks od devet zgrada, osmišljen od strane Forum Group, objedinjuje sopstveni velegradski mikrokosmos unutar veće urbane zone kombinovanjem stambenih objekata, objekata za zabavu i maloprodaju unutar arhetipskog gradskog bloka.

Ovaj projekat koji se prostire na 130.000 kvadratnih metara ima za cilj da privuče posetioce i da održi zdrav i kvalitetan život svojih stanovnika ponudom tržnica, kafića, vrtića, kancelarijskih prostora, teretane i zdravstvenog centra. Takođe, sadržaće i 586 stambenih zgrada, od skromnih do luksuznih, smeštenih u kule visine od 8 do 30 spratova. Kule su nepravilnog i duguljastog oblika kako bi obezbedile panoramski pogled na grad i iskoristile sunčevu svetlost.

U poređenju sa prethodnom istorijskom otvorenom tržnicom, Forum City planira da uvrsti i modernu tržnicu koja će biti povezana sa trenutnim maloprodajnim objektom kroz ulicu pokrivenu staklom. Sa štandovima i kafeima, ova tržnica predstavljaće komercijalnu prošlost i sadašnjost Ekaterinburga.

Projekat otkriva svoju poroznost kroz svoje javne prostore kao što je glavni trg sa klupama i drvećem i dodatnim ˝džepovima˝ zelenog prostora koji se nalaze svuda po kompleksu.

Uređenje otvorenog prostora dizajnirala je firma S&P Arhitektura Krajobrazu i ona odražava polu-privatnu i polu-javnu prirodu projekta koristeći visinu terena kako bi se označio pristup. Povezane sa tržnicom, terase donjeg dela dvorišta su polu-javne. Privatni deo je gornji deo dvorišta koji sadrži prostor za razne aktivnosti, rad i igralište.

Izgradnja ovog Forum City-a zakazana je za Septembar 2017. godine.

Za više detalja o izvornom tekstu, molimo Vas da sledite sledeći link:

Izvor: www.archdaily.com

Prevod i objava: Gabriela David

Napišite komentar: