Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Most inspirisan morskim talasom

 

Arhitekte SPF su stvorili prilagođen most koji je više od jednostavnog betonskog prelaska. Povezuje kongresni centar sa dugačkim plažama sa centrom za izvođačke umetnosti, pružajući gradu novo mesto za okupljanje. Dugačak je 184 metara, a zasnovan je na istoriji ovog područja kao primorski grad a oblik je zamišljen kao apstrakcija lomnog talasa.

Izgrađen je od betonskih nosača i lučnih greda koja se proteže imeđu kolona. Gornji okvir je od 76 zavarenih rebara od savijenog čelika, a baza od oko 1.200 kubnih metara betona.

.

Čelični okviri koji su inspirisani talasom dopunjeni su sistemom osvetljenja. Na nadstrešnici mosta ugrađeno je ukupno 3.500 LED lampica i 70 reflektora koji se mogu programirati i sinhronizovati kako bi mogli da prate muziku i sve ostale performanse.

Jedinstveni dizajn omogućava jednostavnu instalaciju i fleksibilnost. Moć i drenaža za plantaže šetališta su skriveni u betonsko kičmi mosta. Strukturni elementi  poput trupa su u braku sa elegancijom i uniformnošću koja se nalazi u talasim, dok su LED diode pričvršćene na kablove kako bi prenele mrežni osećaj.

 

 

Napišite komentar: