Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Novootvoreni most na reci Hal je jedinstven po tome što je u pitanju pokretni pešački most. Svojim karakterističnim robusnim izgledom, ovaj crni čelični most se izdvaja u svom tipično industrijskom okruženju.

scale-lane-bridge-hull-m290813-t1

Most je realizovan uz pomoć konzole duge 35m, sa dvema velikim pešačkim stazama, blagog nagiba koja spaja obale. Mehaničko kretanje mosta je dovoljno sporo da bi se obezbedilo bezbedno kretanje pešaka. Centralna struktura mosta je doboš koji se sastoji od područja za sedenje, i omogućava da pešaci zastanu, da se opuste i uživaju u pogledu. Prečnik doboša je 16m, udobno podignut iznad rečnog korita, čime se omogućava nesmetan prolaz manjim brodovima.

scale-lane-bridge-hull-m290813-t9

 

Smešten u Kingstonu most povezuje Stari grad sa industrijskom zonom na istočnoj obali. Dizajniran je kao prva faza šireg Masterplana, sa ciljem da se promoviše potencijal reke, u oblastima istočno od centra grada kako bi se dodatno oživeo i taj deo grada.

scale-lane-bridge-hull-m290813-t2

Izvor: http://www.e-architect.co.uk/                                                                                                     by sanjab

Photos: © Timothy Soar

Napišite komentar: