Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

 Kompleks u Parizu sa najvećom drvenom konstrukcijom

,,Ecotone“ će biti mešovite namene i povezivaće grad i pejzaž a nalaziće se  u južnom delu Pariza. Ovaj projekat će obuhvatati dva hibrida brda sa drvećem i velikim stepeništem u okviru kojeg će se nalaziti nekoliko terasa  otvorenih vrtova. ,,Ecotone“ ima za cilj da podstakne na ponovo razmišljanje o budućnosti održivih gradova i izgradnji drvenih konstrukcija.

Inspirisan biomimikijom, projekat će uključiti zidove koji se otvaraju i zatvaraju u zaisnosti od vremena, tankog krova koji diše i bunara koji regulišu temperaturu. ,,Ecotone“ će se prostirati na 82.000 kvadratnih metara i sadržaće poslovne prostorije ali i stambene za smeštaj 5.000 osoba. Projekat će obuhvatati poslovni prostor, hotel, restorane, prodavnice i sportsku dvoranu. Ima za ovaj poduhvat je izvedeno iz tranzicione zone između dva ekosistema, koji se naziva ,,ekoton“. Ovaj centralni koncept ima za cilj izgradnju novog interfejsa između urbanog razvoja i prirode.

Arhitektonski dizajn je inspirisan prirodom od ptičijeg gnezda do košnice pčela. Sa ovim u vezi su komentarisali i iz ove četiri kompanije: ,,Priroda bolje zna od čoveka kako da kreira svoje stanište obezbeđujući kvalitet same konstrukcije, njene toplotne karakteristike i ostale koristi“

 

,,Ecotone“ će biti najveća drvena konstrukcija u Evropi. U vreme globalne ekološke krize ,,Ecotone“ ima za cilj da postane simbol Pariza i simbol njegove posvećenosti rešavanju klimatskih promena.

 

 

 

Napišite komentar: