Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

slika1

Dubai je najavio plan da će izgraditi rekordnih 1,2 kilometara dugačku ski stazu u pustinji sa veštačkim snegom. Ovo je neobičan, ali ne neočekivan potez. Ovo će biti najduže zatvoreno skijalište na svetu, smešteno u Meydan One sa željom da se poveže sa najvišom stambenom kulom na svetu, Dubai On.  Procenjuje se da će projekat koštati 6,8 milijardi dolara.

slika2

Meydan One se prostire od Meydan hipodroma do Burj Khalifa. Burj Khalifa je najviša zgrada na svetu koja je visoka 828 metara sa 163 spratova.

slika3

Meydan One uključuje i Dubai One – najvišu stambenu zgradu na svetu. Dubai On je zgrada koja je visoka 711 metara sa velikim tržnim centrom sa preko 300 restorana i kafića, 350 hotelskih soba, 300 metara dugačkom plažom i najvećom fontanom na svetu.

slika4

Pored rekordnog skijališta, kompleks će uključivati i Meydan sportsku arenu u podnožju staze i 25 000 kvadratnih metara zatvorenog prostora za skoro svaki sport koji možete zamisliti.

slika5

Meydan One će uključivati i najveću fontanu na svetu čiji mlazevi idu i do 420 metara u visinu, a plešu u ritmu muzike.

slika6

Kad bude završen, Meydan One će postati dom za 80 000 stanovnika. Meydan One skijalište će biti otvoreno tokom cele godine, uprkos letnjim temperaturama u Dubaiju koje mogu da dosegnu i 46 oC. Prva faza izgradnje će biti gotova pre 2020 godine, baš kad se Dubai sprema da ugosti World Expo 2020.

Izvor: http://inhabitat.com/

by Jovana Rajić

 

 

Napišite komentar: