Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Ako ste spretni sa alatom ili čak i ako niste, a uložite malo vremena i truda, možete sami da napravite svoj nameštaj. Drvenih paleta ima u izobilju i lako su dostupne. Njihova cena u prodavnicama iznosi od 350 do 800 dinara. Ukoliko želite da se poslužite već korišćenim, za njih ćete morati da izdvojite između 150 i 250 dinara. Često su i besplatne. Palete možete pretvoriti u krevete, stolove, stolice i police. Palete nije jednostavno rastaviti i potrošićete mnogo vremena u tome i računajte da nećete dobiti mnogo od jedne palete. Čekić, šrafciger, bušilica, šmirgla, testera, lepak za drvo, šrafovi, ekseri, 3-4 dobre palete, ulje za drvo i francuski ključevi su vam potrebni za rad.

stolice

Ove stolice su dizajnirane od strane Gas & Air studija i one su napravljene samo od paleta. Jedini tretman koji su ove stolice imale je farbanje i dostupne su u 14 boja. Vrlo lako možete napraviti svoju verziju.

sofa

Crni dvosed je multifunkcionalni komad nameštaja koji je dizajnirao Studio-aparte iz Francuske. Može da se koristi za sedenje, a isto tako krajevi mogu da se koriste kao stolovi.

krevet

 Vešta mama, Lori Danelle, je transformisala palete u divan krevet za svoju kćerku.

sto

Etté studios je dao svoj predlog šta možete napraviti od paleta. Reciklirane palete čija je vrednost 550 dinara su postale sto za dnevnu sobu sa policama.

sto 2

Better Homes and Gardens je dao svoje rešenje kako da od palete napravite nameštaj. Ovaj časopis predlaže kuhinjski sto. Oni vam daju predlog kako da budete originalni i da večerate u visokom stilu.

krevet1

Nekoliko paleta, nekoliko slojeva laka za drvo, dušek i nekoliko udobnih jastuka zajedno čini jednostavan kauč. Ovaj kauč je odličan za sedenje na otvorenom prostoru.

polica

Police za vino, čaše, začine ili knjige, napravite jeftino od jedne jedine palete. Budite kreativni i unesite u svoj dom nameštaj kojem ste dali lični pečat.

Izvor: http://inhabitat.com/

by Jovana Rajić

Napišite komentar: