Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Nov hotel u Melburnu po dizajnu ZHA

Zaha Hadid Architects otkrili su nove prikaze svog predloženog projekta za kulu u Melburnu visine 185 metara, koja će biti sastavljena od četiri staklena bloka sa belim filigranskim fasadama. Toranj će se nalaziti u ulici Collins, u srcu poslovne oblasti grada i u njemu će se nalaziti hotel Mandarin Oriental.

Četiri zaobljena bloka koji čine visoku kulu od 185 metara imaju oblik vaze i prati ih rešetkasta fasada sa duguljastim otvorima za prozore. ˝Fasada hotela reinterpretira ovo detaljno istorijsko rešenje u savremenom rešenju, predstavljanjem delikatnog filigrana koji nežno obuhvata objekat˝, objasnio je ZHA direktor projekta Michele Pasca di Magliano.

Toranj će sadržati 196 gostinjskih stanova i 148 apartmana koji će se nalaziti na najvišim spratovima. Stanari će imati pristup privatnim sadržajima poput salona kao i hotelskom restoranu i baru, koji će imati ozelenjenu terasu na krovu najnižeg bloka. Hotel će takođe sadržati i prostorije za sastanke, klubski salon, spa centar, teretanu i bazen na zatvorenom.

˝Dizajn tornja sadrži širok spektar unutrašnjih prostora, deleći objekat u niz manjih naslaganih vaza, koje sadrže uređene sobe, apartmane, rezidencije a posetioci će moći da koriste pogodnosti čuvenog standarda hotela Mandarin Oriental˝, dodaje Pasca di Magliano.

Landream je firma koja nadgleda projekat koji je bio jedan od preko 30 projekata u toku kada je osnivačica ZHA – Zaha Hadid preminula.

˝Mandarin Oriental, Melburn postaviće nov standard pogodnih usluga u gradu i ponudiće najpoželjniji izbor putnicima i potencijalnim vlasnicima kuća koji žele najbolji smeštaj˝, rekao je direktor Landream-a, Kevin Li.

Ideja je prvi put bila objavljena u Londonu 2015. godine, a otvaranje se očekuje 2023. godine.

Za više detalja o izvornom tekstu, molimo Vas da sledite sledeći link:

Izvor: www.dezeen.com

Prevod i objava: Gabriela David

 

Napišite komentar: