Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Nov kulturno-turistički kompleks u Kini inspirisan zmajevima

Međunarodna arhitektonska firma Aedas otkrila je planove za novi projekat kulturno-turističkog kompleksa, inspirisanog zmajevima. Nalaziće se u kineskom gradu Zhuhai – gradu poznatom po golf terenima, tematskim parkovima i priobalnim ostrvima. Druga faza ˝Zhuhai Hengqin˝ kompleksa nalaziće se u neposrednoj blizini mosta koji povezuje kopno sa Makaom. Projekat, sa pogledom na neka od najvećih kazina kraj reke, sadžaće dve visoke kule namenjene kancelarijskom prostoru, kao i niz maloprodajnih, banketnih i zabavnih sadržaja.

Dizajn koji sadrži dve kule i manju zgradu između kula, odnosi se na motiv dva zmaja koja jure biser – slika koja u drevnoj kineskoj mitologiji simbolizuje sreću i radost. ˝Tornjevi oslikavaju osećaj snage i moći sa fasadom koja sija pod suncem, dok banketna zgrada izgleda kao izvrsni biser˝, objasnile su arhitekte.

Odražavajući oblik obližnjeg mosta, podijum koji obuhvata tržni centar, ima oblik lotosovog cveta. Položaj ovog masterplana određen je tako da povezuje saobraćaj između raznih maloprodajnih objekata, slobodnih prostora, zelenih čvorova koji vodi do centralnog trga.

Za više detalja o izvornom tekstu, molimo Vas da sledite sledeći link:

Izvor: www.designboom.com

Prevod i objava: Gabriela David

Napišite komentar: