Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Nova stambena kula u Njujorku po dizajnu Renzo Piana

565 Broome Soho je stambena kula u Njujorku, dizajnirana od strane italijanskog arhitekte Renzo Piana. Projekat, koji je prvi put najavljen 2016. godine, sada je u fazi izgradnje a otvaranje se očekuje 2018. godine. Među novim stanarima ove zgrade naći će se i naš poznati teniser Novak Đoković. Objekat se nalazi u Soho-u, u srcu Menhetna.

Objavljene su nove slike koje pokazuju širok spektar pogodnosti koje nudi ova nova zgrada kao i slike luksuznog enterijera. Dizajn se sastoji iz dve kule koje će zajedno sadržati ukupno 115 rezidencija. Veličina jedinica variraju od studia (odnosno garsonjera) do stanova sa 4 spavaće sobe, uključujući i duplekse i penthause sa prozorima od poda do plafona. Zgrada ima aluminijumsku fasadu sa zvučno otpornim staklom.

Francuska firma RDAI radiće enterijer objekta, koji će se sastojati od belih podova od hrastovog drveta, plafonima visokim 10 stopa, i kuhinjama prilagođenim po meri. Od pogodnosti uključene su 24h recepcije, privatni garažni prilaz i ulaz sa automatskim parkingom kao i uređena terasa na otvorenom. Što se unutrašnjeg dela tiče, objekat će sadržati bazen koji je u sklopu fitnes i spa centra sa saunom i parnim kupatilima.

Kompanije koje se nalaze iza ovog projekta – Bizzi & Partners development, Aronov development i Halpern Real Estate ventures, najavile su partnerstvo sa kompanijom Think Zero, čiji stručnjaci se bave smanjenjem i preusmeravanjem otpada i implementacijom. Ovom saradnjom, projekat je postao jedan od prvih rezidentalnih objekata bez otpada.

˝Zero waste˝ definisan je kao – postizanje preusmerenja preko 90% otpada sa deponija, spalionica i iz okoline. Tako je cilj ovog objekta da dostigne taj ˝zero waste˝ nakon jedne godine od otvaranja. Zamisao je smanjiti svoj ekološki otisak tako što će se smanjiti upotreba materijala.

˝Postavljanje ciljeva za uništavanje otpada i sprovođenje programa ˝zero waste˝ u velikoj luksuznoj zgradi podrazumeva mnogo rada i saradnje svih učesnika u zgradi, ali su prednosti ogromne˝, kaže Sarah Currie-Halpern, osnivač i partner kompanije Think Zero. ˝Radujemo se što ćemo pomoći 565 Broome Soho da postane jedna od prvih stambenih zgrada u Menhetnu bez otpada i što će predstaviti naš model širem društvu nekretnina u bliskoj budućnosti.˝

Za više detalja o izvornom tekstu, molimo Vas da sledite sledeći link:

Izvor: www.designboom.com

Prevod i objava: Gabriela David

 

Napišite komentar: