Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Nove fotografije Seine Musicale

Fotografski dvojac Luk Boegli (Luc Boegly) i Sergio Gracia (Sergio Grazia) objavili su novu seriju fotografija mešovito muzičkog i kulturnog centra Seine Musicale, koja je nedavno otvorena. Dizajnirana je od strane dvojice arhitekata Shigeru Bana i Jean de Gastinesa i nalazi se u predgrađu Pariza. U sklopu objekta nalazi se višenamenska koncertna dvorana sa 4.000 mesta za sedenje, 1.150 mesta za klasičnu muziku, prostor za snimanje i probe, kao i park za posetioce i muzičare.

Na prvi pogled, staklena fasada Siene Musicale odskače od klasičnog stila Shingeru Bana, u čijem najčešće dominira drvo. Međutim, drveni motiv ukorenjen je u strukturi objekta i u dvorani čiji je plafon urađen u obliku košnica. Mrežastu fasadu jednim delom okružuje veliki trouglasti pokretni solarni panel u obliku jedra. To pokretno jedro prati put sunca i time omogućava povećanje efikasnosti tih solarnih panela, ujedno pružajući solarni štit lobiju.

Kako prenose arhitekte – ovo ekološki prihvatljivo jedro postaće novi identitet kompleksa. Očekuje se da će postati novi simbol zapadne kapije Pariza.

Za više detalja o izvornom tekstu, molimo Vas da sledite sledeći link:

Izvor: www.arhdaily.com

Prevod i objava: Gabriela David

Napišite komentar: