Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Objekat nalik ptičijem gnezdu za boravak u sred safarija

Posetioci koji posećuju jedan od najpoznatijih safarija u Keniji sada mogu provesti noć i u džinovskom ptičijem gnezdu, izdignuti iznad drveća. Ekskluzivni smeštaj izgrađen je kraj reke u srcu Laikipije u Keniji, na području koje sadrži mnoštvo safari kućica i kampova. Celo gnezdo izgrađeno je od sirovih materijala kao što je gajeno drveće i grane drveća koje su zajednički istkale članovi lokalne zajednice.

Projekat je zajednički rad svetilišta divljine – Segera i kompanije NAY PALAD koju predvodi Carolin Dekeyser. Duo je udružio snage kako bi pokrenuli jedinstvenu strukturu koja je zamišljena kao ˝mirni dragulj u samom srcu prirodnog sveta˝. Tim je takođe angažovao i arhitektu Daniela Pouzeta, koji je radio sa timom kako bi ostvario njihovu ideju.

Nakon provedenog dana u uživanju u safariju, gosti stižu do gnezda neposredno pre zalaska sunca kako bi videli konstrukciju obasjanu fenjerima. Čitav ugođaj uključuje i šampanjac i piknik večeru na vrhu objekta. Nakon zalaska sunca, posetioci mogu da uživaju u blistavom afričkom nebu ili mogu da se povuku u zatvoreni prostor gde se susreću sa luksuznom posteljinom i utešnim bocama tople vode. Ujutru, gostima se ostavlja piknik doručak pred vratima, u kojem mogu uživati dok gledaju slonove i žirafe kraj reke.

˝Kao bliski prijatelji i pobornici Segere, bili smo oduševljeni radom sa talentovanim timom NAY PALAD-a kako bismo ostvarili ovu neverovatnu viziju˝ kaže Jens Kozany iz Segere. ˝Jedva čekamo da našim gostima poželimo dobrodošlicu u ovaj mirni raj i da im ponudimo zaista jedinstveno iskustvo, koje sigurno premašuje očekivanja. Da se probudite uz magičan zvug divljih životinja i ptica, okruženi iskonskom prirodom je iskustvo koje menja život; ovo je mesto prave, netaknute čudesnosti.˝

Ovo gnezdo je dizajnirano da primi po dva gosta, ali takođe može da ugosti i porodicu sa decom ili malo avanturističke posetioce koji mogu da spavaju i na vrhu ovog objekta, odnosno u samom gnezdu. Ovo iskustvo odnosi se na boravak sa pet noćenja ili više, za one koji žele kraći boravak cene kreću od 1.150$ po noći.

Za više detalja o izvornom tekstu, molimo Vas da sledite sledeći link:

Izvor: www.designboom.com

Prevod i objava: Gabriela David

 

 

Napišite komentar: