Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Beyoncé Knowles-Carter, poznata američka pevačica, tekstopisac i glumica, koja je započela svoju karijeru 1997. godine, je model za oblakoder u Melburnu, u Australiji. Novi oblakoder imitira njene obline. Njen izgled i plesni pokreti su inspirisali njene fanove iz arhitektonske firme Elenberg Fraser da dizajniraju 226 metara visok oblakoder.

slika1

Oblakoder će biti omaž njenom muzičkom spotu za veliki hit “Ghost”. Ukoliko pažljivo pogledate spot, u jednom kadru, njeno telo i crna tkanina stvaraju identičan oblik koji ima ovaj objekat, nazvan Premiere Tower.

slika2

Dizajneri kažu da će umesto ravnih ili ugaonih spoljašnjih zidova, novi oblakoder biti sastavljen od niza talasa i oblina, što ga čini veoma efikasnim. Dizajn zgrade treba da odgovori na klimu, promenu vetra i na posebna lokacijska ograničenja. “Ovaj projekat je kulminacija našeg značajnog istraživanja.”, rekao je predstavnik firme.

slika3

Premiere Tower je lociran u 134 Spencer Street, u centru Melburna. Imaće 68 spratova. Unutra će biti 660 stanova i 160 hotelskih soba sa spektakularnim pogledom na grad.

slika4

Ne zna se da li će njen muž, Jay-Z, zaslužiti ovakve počasti, ali fanovi već pitaju za zgradu u obliku Kanye West-a.

slika6


Izvor: http://inhabitat.com/

by Jovana Rajić

Napišite komentar: