Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

U toku je restauracija prvog nivoa Ajfelove kule, a kao glavni zadatak ističe se restauracija tzv. Feri paviljona.Tehničkim analizama ustanovljeno je da je najbolje u potpunosti zameniti postojeće paviljone, a ne samo restaurirati ih. Za sada su zamenjena dva ovakva paviljona.

3

Ajfelovi paviljoni sadrže konferencijske sale kao i sale za sastanke, koji su redizajnirani da obezbede  jedan od najatraktivnijih javnih prostora u Parizu. Obezbeđeno je 200 mesta za sedenje ili 300 mesta za stajanje, što čini savršen prostor za prijeme i koktele.

Na gornjem nivou postavljene su vitrine, informacioni ekrani osetljivi na dodir, i digitalni albumi sa dve ključne teme: rad Gustava Ajfela i kule kao simbola modernog sveta. U donjem nivou paviljoni poseduju prodavnicu i restoran odakle se pruža divan pogled.

Oko sedam miliona ljudi poseti Ajfelovu kulu svake godine, 85% njih su stranci, što kulu čini najprometnijom turističkom atrakcijom. Rukovodstvo kule se nada da će renoviranjem paviljona privući više Parižana, u kako oni kažu „Ledenu damu“. Kula je otvorena 1889. i svojevremeno je bila najviša građevina, do trenutka dok nije izgrađena Krajsler zgrada u Njujorku.

Izvor: http://www.archdaily.com/                                                                                             by sanjab

Fotografije: Michael Denance

 

Napišite komentar: