Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Automobil je zvezda u svakom od ovih osam privatnih stambenih projekata, svaki dizajniran za klijente koji žele da pokaže svoje voljene automobile.

  1. Autohaus, USA, by Matt Fajkus Architecture

Izgrađen je za kolekcionare automobila u Ostinu u Teksasu, celokupno prizemlje Autohausa dodeljeno je garaži i radionici. Stakleni zidovi od poda do plafona uokviruju parking mesto.

       

2.  House in Takamatsu, Japan, by FujiwaraMuro Architects

„FujiwaraMuro Architects“ osmislili su jedinstven otvor na fasadi ove kuće kako bi privukli pažnju vlasnikovom sportskom automobilu. Čitava bela kuća je sakrivena od očiju javnosti. Unutra stakleni zid pruža potpun pogled na automobil iz dnevne sobe u prizemlju.

3.  Smilgu House, Lithuania, by Plazma Architecture Studio

Stakleni ugao u prizemlju ove kuće u Viljnusu ponosno je prikazuje vlasnikov automobil. Obloga od drveta pomaže kući da se stapa sa drvećem, što garažu čini središnjom tačkom prednje fasade. Sa zadnje strane, kuća ima ogromne prozore dvostruke visine sa pogledom na vrt.

4. Garage House, Portugal, by Fala Atelier

Garažu u Lisabonu pretvorena u kuću mladog para – pri čemu je  zadržana svoja prvobitna namena. Njihov mali automobil može se voziti pravo u kuću na otvorenom, koja se može podeliti u posebne prostorije pomoću zavesa jarkih boja.

      

5. Pagoda House, Bulgaria, by I/O Architects

Pagoda kuća je dobila ime po voljenom vlasniku vintage Mercedes-a Pagoda, koji zauzima ponosno mesto u garaži sa staklenim zidovima. Kuća je delimično utopljena u svoje okruženje, sa klasičnim automobilom smeštenim u dnu stubišta od drveta uokvirenim sirovim betonskim zadnjim zidom.

6. Basic House, Thailand, by Brownhouses

Ova kuća u Bangkoku za pohlepnog kolekcionara automobila ima prostora za šest automobila koja će biti parkirana u garaži sa staklenim zidovima u prizemlju. Na kraju se nalazi igraonica sa jamom za pesak i automobilima sa igračkama za decu vlasnika.

  

7. Family House, Czech Republic, by Stempel & Tesar

Češki arhitektonski studio „Stempel & Tesar“ sagradio je ovu kuću za vozača trkačkih automobila sa garažom na otvorenom zaklonjenom ispod balkona. Veći deo prizemlja kuće dodeljen je radionici, gde vlasnik ima mesta da se pozabavi sa još dva automobila.

8. Garage Loft, Netherlands, by Studio OxL

Ova jednospratna kuća, koja je nekada bila stolarska radionica, ima vrata koja se otvaraju kako bi klijent mogao parkirati svoj električni sportski automobil usred sjajne bele dnevne sobe. Budući da je električan, može da se nađe usred kuće bez rizika od zagađenja ili oštećenja izduvnih gasova.

  

 

Izvor: https://www.dezeen.com/

by Sanja Banika

Napišite komentar: