Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Paviljon u Melburnu inspirisan origamijem

Paviljon je peti u nizu privremenih struktura, koji je otvoren za javnost 2018 godine u Melburnu. Paviljon je postavljen u kraljičinom vrtu i tu će ostati do 3. februara 2019. godine. Ova struktura je izgrađena u čast žena u rukovodstvu tj uspešnih i jakih žena. I povodom toga će se održati četvoromesečni program koje će posetiti više od 500 gostiju.

Struktura je sastavljena od „krila“ inspirisana origamijem, dizajnirana tako ima pogled na grad, podstičući pokret, namenjen za održavanje sastanaka, kao i stvaranja inspiracije. Geometriski sastav se preseca da bi se formirao krov paviljona, dok izmenjena topografija koju formiraju tri brdašca koje uključuju niz mogućnosti za sedenje. Ta uzvišenja za sedenje su prekrivena šperpločom, koja će popuniti paviljon u narednim mesecima.

Dizajner ovog paviljona je imao ideju da stvori prostor za ljude u Melburnu na kojem bi se osećali povezano – jedni sa drugima, gradom u kojem žive i sa prirodom. „Svi smo deo sveta, a arhitektura može reći tu priču i pružiti na prostor da zajedno doživimo život“.

Struktura je naručena od fondacije Naomi Milgrom u podršku grada Melburna. Paviljon je dizajniran kao privremeni letnji paviljon i „trajno arhitektonsko stvaralaštvo“. Na kraju svake sezone paviljon će se premeštati u zatvoren prostor kako bi se očuvao.

Izvor: https://www.designboom.com/architecture/mpavilion-carme-pinos-melbourne-10-08-2018/

 

Napišite komentar: