Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Paviljoni za izložbu hortikulture 2019. godine u Kini

Projekat kineskog studia Penda izabran je za izgradnju paviljona za sledeću izložbu hortikulture koja će se održati 2019. godine. Lokacija izložbe nalaziće se u Pekingu na samom pragu između urbanog dela grada i šume i prostiraće se na površini od hiljadu jardi. Umesto da izložbu predstave u jednom objektu, ona će se rasprostirati kroz mrežu paviljona koja će sačinjavati pet grupa, međusobno povezanih, u koje će izložba biti podeljena.

Umesto prisiljenih tokova kretanja, Penda je isplanirala čitav niz staza i prolaza dozvoljavajući posetiocima da se slobodno kreću kroz prostor. Na ulazu, svaki posetilac dobiće kesicu sa semenjem koje će imati prilike na posadi u  jednoj od bašti i na taj način će svako od njih moći da doprinese dizajnu ovog prostora, ostavljajući svoj trag. Nakon što biljke dostignu svoj pun rast, biće iskorišćene za pripremanje lokalnih, zdravih jela.

Modularne jedinice zasnovane su po kineskoj tradiciji veličine 8×8 kvadratnih metara, izgrađene su od ukrštenih dasaka i na taj način sama struktura paviljona može da se širi po potrebi. Jedna od takođe važnih karakteristika ovog projekta jeste da se ovi moduli mogu kompletno rastaviti i reciklirati ne ostavljajući za sobom ništa otpada.

Za više detalja o izvornom tekstu, molimo Vas da sledite sledeći link:

Izvor: www.designboom.com

Prevod i objava: Gabriela David

Napišite komentar: