Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Luksuzan život na moru više neće biti vezan samo za jahte, već azijska kompanija nastoji da izgradi samostalne vile koje lebde kao pontoni. Projekat Seascape bi mogao uneti revoluciju u živote ljudi.

slika1

“Naša nova serija plutajućih vila pokazuje da je moguće ponuditi izuzetan luksuz kroz jednostavan, ali elegantan dizajn.”, rekao je Richard Colwill, generalni direktor BMT Asia Pacific. Svaka vila će biti prilagodljiva potrebama korisnika uz pomoć opcije dodavanja različitih sadržaja. Korisnici imaju mogućnost da dodaju pokriveni bazen ili slične sadržaje u svoju vilu veličine približno 550 m2..

slika3

Iako, Seascape vile nisu zamišljene da budu svetionik zelene tehnologije, ipak je primetan njihov ekološki dizajn. Vile mogu da plutaju same, ali i da formiraju kompleks zgrada na vodi.

An Aerial View Of An Uninhabited Tropical Island

“Iako se nismo fokusirali na zelene karakteristike u dizajnu, nekoliko njih se podrazumeva s obzirom na lokaciju objekata – unapređena je prirodna ventilacija i umerena je temperatura. Vlasnici imaju priliku da instaliraju solarne panele kao dodatak dizel i električnim generatorima.”, rekao je predstavnik kompanije Gizma.

slika5

Iako su paluba vile i otvoreni dizajn soba dovoljan razlog da vam srce poželi produženi boravak, podvodna spavaća soba privlači najveću pažnju. Spavaća soba je napravljena tako da svojim stanovnicima omogući, bukvalno, da spavaju među ribama. Stanovnici su u mogućnosti da uživaju u potpunosti u podvodnom svetu u sobi veličine 4 metra prečnika, napravljena od visoko kvalitetnog akrila.

Izvor: http://inhabitat.com/

by Jovana Rajić

Napišite komentar: