Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Predlog dizajna ultra luksuznog nebodera u Torontu

Od kada je određena lokacija izgradnje 2014. godine, njujorška kompanija CetraRuddy, poznata po ikonskoj kuli na Menhetnu – One Madison, radi na projektu koji će verovatno postati ikona sama za sebe, objekat nazvan 64 Prince Arthur. Objekat će se nalaziti na granici između The Annex i Yorkville naselja u Torontu i biće najnoviji projekat firme Adi Development Group, a ujedno i njihov prvi u Torontu. Prvi renderi projekta pokazuju posvećenost kompanija Adi Development Group-a i CetraRuddy da ostave traga na horizontu, kao ˝originalan projekat nasleđa˝.

Izvanredna 29-tospratna kula prostiraće se na oko 122 metara i sadržaće 60 luksuznih stambenih jedinica prema pisanju sajta Urban Toronto. Objekat je obuhvaćen strukturalnim skeletom, sa staklenom fasadom koja jednim delom otkriva terase na otvorenom koje se proširuju kako se približavamo vrhu objekta. Jedino središnje jezgro objekta održava kontinuitet, kako se svaka podna pločica pretvara iz pravougaone na ulazu, na manje ortogonalni oblik u penthausu.

Ističući svoje znanje urbanog konteksta, CetraRuddy ima za cilj da uklopi izuzetno luksuzni stambeni objekat u gust kontekst Yorvilla. Nancy Ruddy, koosnivač kompanije CetraRuddy Architecture, opisuje praksu kao ˝zasnovanu na razvijanju jedinstvenog rešenja lokalnog konteksta˝ i dodaje, ˝Ovo će biti naš prvi objekat u Kanadi i namera nam je da dodamo živopisnom materijalu ovog stilu naselja kroz istraživanje načina života i istorije arhitekture ovog dela grada.˝

Kao način uključivanja čitave zajednice u ovaj projekat, Adi će održati niz anketa i konsultacija u vezi dizajna i programiranja koji dovodi do prvog dizajna projekta koji će biti podnet gradu. Kako je Nancy Ruddy objasnila, da je projekat izrađen na osnovu ˝istraživanja načina života˝ u Torontu, Adi Development Group predviđa da će 64 Prince Arthur upoznati tržište Toronta sa novim kalibrom za luksuz koji su stanovnici grada čekali.

Za više detalja o izvornom tekstu, molimo Vas da sledite sledeći link:

Izvor: www.archdaily.com

Prevod i objava: Gabriela David

Napišite komentar: