Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Šeraton Huzhou je hotel u obliku konjske potkovice, nalazi se u Kini, nedaleko od Šangaja.  Dizajn je zasnovan na ideji zajedništva i beskonačnosti. Oblik je inspirisan tradicionalnim mostovima koji su zastupljeni na drevnim kineskim slikama. Još je poznat  kao „Potkovica hotel“ i „Krofna hotel“. Noću svojim ovalnim oblikom, ogleda se u vodi i podseća na pun mesec, odatle još jedan sinonim za ovaj hotel – „Moon (mesečev) hotel“.

File:Sheraton Uzhou 19 m.jpg

Svojim ovalnim oblikom hotel omogućava da sve sobe imaju dobrar pogled i prirodno svetlo iz svh pravaca. Sastoji se od 27. spratova, 321. sobe, 44. apartmana, kao i 39.  vila sa privatnim balkonima. Najveća soba ima površinu od 902m2 i koristi se u različite svrhe.  Unutar zgrade formiran je poseban kompleks „banjski grad“, koji se sastoji od 8. vila, sa 40. vrelih izvora, kao i pristanište za jahte. Poseduje klub za goste, veliki broj restorana i barova. Pored zabavnog sadržaja hotel nudi i 16. sala za poslovne sastanke opremljene najsavremenijom tehnologijom. Javni prostor na vrhu luka sa otvorenim pogledom stvara osećaj da hotel pluta nad jezerom.

File:Sheraton Uzhou 11.jpg

Mrežasta zakrivljena struktura, ojačana čeličnom konstrukcijom čini ovaj hotel stabilnim. Fasada zgrade prekrivena je slojevima aluminijumskih prstenova i fine teksture stakla. Za razliku od konvencionalnih fasada, ova zgrada ne zahteva instalaciju velikog broja klima uređaja. Enterijer hotela je bogato ukrašen, zidovi su obloženi različitim vrstama žada, a kao dekoracija korišćeni su i Svarovski kristali.

File:Sheraton Uzhou 26 m.jpg

Izvor: http://en.wikiarquitectura.com/                                                                                      by sanjab

Napišite komentar: