Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Stubovi Snova

Rezultat vizije Marca Fornes tima formira objekat koji „lebdi“ u Severnoj Karolini. „Stubovi snova“ kako su ih nazvali, predstavljaju orjentirni paviljon lagane strukture. Njegova porozna zapremina izgleda kao da lebdi u vazduhu. Svaka od njih je podržana kontinuiranom strukturnom kožom od ultra tankog aluminijuma.

Lavirint komponenti se rasprostire na svakoj površini u dva sloja, stvarajući otvore kroz krošnje i skupljajući se tamo gde se dvostruka zakrivljenost susreće po šavovima ili se pretvara u jednu od devet šupljih stubova.

Površine izražene u dve boje čine dvwe strane ultra tanke kože. Segmentacija je proces dekompozicije trodimenzionalne mreže na linearne ili nelinearne pruge. Bela spoljna strana prekriva zasićenu boju unutrašnjosti. Otvori u velu ukazuju na energiju koja se nalazi unutra, gde iz unutrašnjosti zaviruju poprečno laminirane pruge u setu svetlih nijansi. Iz daljine struktura deluje mekim tonom, ali gledalac još uvek može da registruje pulsirajući sjaj u nagibu koji ulazi u oči ali se mora približiti da bi se razumela.

Izvor: https://www.freecadworld.com/theverymany-crafts-the-seemingly-floating-pillars-of-dreams/

 

Napišite komentar: