Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Transparentne kupole u obliku balona nude svojim gostima odmor pod zvezdanim nebom

Kombinovanjem kampovanja i gostoprimstva luksuznog hotela, ove kupole poput balona pružaju gostima priliku da spavaju pod zvezdama u udobnostima podnog grejanja i opremljenosti nameštajem. Dizajnirana i izgradjena od strane Dome Experience, prva instalacija ovih balona izvedena je u Finn Lough rezervatu u Eniskilenu u Irskoj.

Sedam balona naduvana su sistemom pritiska vazduha i raspoređeni su po šumskom odmaralištu na dovoljnoj međusobnoj udaljenosti kako bi se osigurala privatnost. Dizajnirane su sa ciljem uvođenja posetioca u prirodu. Ove izgledom futurističke kupole nemaju televizor, niti wi-fi, ali sa tim kompenzuju pogled na šumu i na noćno nebo od 180 stepeni. Svaki od balona može da ugosti dvoje ljudi i sadrži krevet sa grejačem i kafe aparat, dok je ostatak nameštaja izrađen od stabala afričkog crnog drveta (aroca drveta), zatim slobodnostojeću kadu i tuš koji se nalaze u manjem balonu u kome je smešteno kupatilo.

Radeći sa velikim brojem stručnjaka koji se bave pametnim kućama, Dome Experience garantuje da gosti imaju potpunu kontrolu nad temperaturom, pritiskom, vlažnošću i električnom energijom u kupoli, čineći boravak prijatnim bez obzira da li je napolju čisto zvezdano nebo ili grmljavina. Konstrukcija se može instalirati u roku od 4 do 6 nedelja na bilo kojoj lokaciji sa potrošnim materijalom, a njihov modularni dizajn omogućava jednostavan popravak bez potrebe za dekonstrukcijom.

Za više detalja o izvornom tekstu, molimo Vas da sledite sledeći link:

Izvor: www.designboom.com

Prevod i objava: Gabriela David

Napišite komentar: