Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Vijugava zgrada

Objekat će se graditi po projetu studija Aqso iz Madrida. Zamišljen je da se nalazi  u Londonu na raskrsnici  ulica Old Street i Eastern Street . Ovo mesto je veoma bitno za grad jer se na toj lokaciji odigravao prvi industrijski procvat, a kasnije postao sedište brojnih umetnika.

U ovom mešovitom objektu biće smešten, hotel, bioskop i maloprodaja. Protiv monolitnog prisustva totema koji deli staze u dve, zgrada postaje fleksibilan element koji se meša sa perspektivom ulice koje dolaze dok poštuje pešački tok javnog prevoza. Spaja se sa okolnim ulicama i kroz svoju parcelu propušta pešake i bicikliste.

Kako se navodi na sajtu studija „Parametarski dizajn ljuske kompenzovan je racionalnim rasporedom otvora, omogućavajući konzistentnu raspodelu soba i otvora.“ Oblik zgrade se izvija oko svoje vertikalne ose zahvaljujući čemu postaje veoma upečatljiva.

Hotelske sobe se nalaze oko unutrašnjeg atrija koji koncentrišu vertiklanu cirkulaciju zgrade, bioskop i maloprodaja zauzimaju zadnji deo dvorišta.

Izvor: https://aqso.net/work/1703ahl-shoreditch-hotel

 

Napišite komentar: