Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Svi vrtovi imaju staze, planirane ili neplanirane. One koje su dobro osmišljene čuvaju vam noge da budu suve i obezbeđuju siguran i lak pristup vašoj kući. Savršene vrtne staze, rade za vas i više od toga. Da li vas i vašeg gosta usmerava do brezinog drveta ili okružuje bazen, staza čini vrt još primamljivijom. Gordon Hayward kaže da je njena najvažnija funkicija da poveže kuću i vrt vizuelno i fizički.

Arhitekta savetuje da primarna staza bude prava, širine 122 centimetara, u blizini kuće kako bi se vizuelno produžio izgled. Prav put je lako pratiti i predvidljiv, a proizvodi formalni izgled koji je potreban u blizini kuće. Možete omekštati formalnost i dodati cveće duž ivice staze nakon što bude završen.

Sekundarne staze se odvajaju od primarnog puta i obično se protežu dalje do ležaljki, voćnjaka, povrtnjaka ili klupa. Treba da budu široke oko 84 centimetara. On se ne vidi toliko, možete ih nakriviti, dati mu nežne obline ili blagi uspon, kako bi zanimljivije izgledala. Krivine moraju izgledati prirodno i logično, kao na primer oko drveta, stene, žbuna ili fontane. Potrudite se da budu udaljene od zidova objekat minimum 60 centimetara.

Vrtne staze izradite prema planu koji ste ranije napravili. Posebnu pažnju obratite na podlogu kako bi vam duže trajale. Pogledajte na koje sve načine možete ulepšati svoj eksterijer. Uživajte.

Izvor:

Home Improvement and Remodeling

AliQuantum doo

by Jovana Rajić, sanjab

 

Napišite komentar: