Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Vunderbugs, drveni paviljon na otvorenom, je inspirisan željom da se produbi veza između čoveka i prirode rezultat je rada tima koji se sastoji od jednog biologa,  inženjera  zvuka, kompozitora, i arhitekte.

Pri izradi paviljona korišćen je niz CNC i laser sečenih šperploča, sa ciljem da se dobije podesivo modularni paviljon pogodan za fleksibilnu instalaciju. Devedeset dve komponente kombinovane su tako da formiraju jedinstvenu fasadu paviljona, po uzoru na starorimske građevine, sa kružnim otvorima kojim se reguliše intenzitet prolaska sunčeve svetlosti ka minijaturnim biosferama.

Paviljon je opremljen nizom senzora koji su programirani da prate promene vlažnost, temperaturu i intenzitet sunčeve svetlosti i prate pokrete, a kao rezultat dobija se niz podataka koji rezultiraju zvukom u koji se pušta sa zvučnika ugrađenim u fasadu paviljona. 

Unutar paviljona posetilac se može upoznati sa šest minijaturnih ekosistema u kojima žive različite vrste insekata, a ulaskom u paviljon i sam postaje komponenta ovog sistema. Svojim ulaskom utiče na već pomenutu mrežu ultrazvučnih senzora, što dalje dovodi do promena u izlaznom zvuku u realnom vremenu. 

Igrajući se sa tehnologijom, arhitekturom i geometrijom paviljona, nastao je jedinstveni otvoreni prostor, u kojem je dobjena harmonija rezultat interakcije prirode i ljudi.

Izvor: http://www.archdaily.com/                                                                                                       by sanjab

Napišite komentar: