ALIQUANTUM (lat.) = Dobro obavljen posao


AliQuantum doo (skraćeno AQ doo) je porodično preduzeće bazirano u Novom Sadu čija osnovna delatnost jeste pružanje usluga u oblasti Projektovanja i Inženjeringa. Osnivači preduzeća su Zoran Rašević, diplomirani inženjer arhitekture i Goran Rašević, diplomirani inženjer građevinarstva.

Naše preduzeće je od svog osnivanja 08. Aprila 2010. godine beležilo konstantan i umeren rast. Tokom višegodišnjeg razvoja smo se specijalizovali u pružanju usluga na izuzetno visokom nivou. Kroz profesionalno razrađen internet sajt www.AQ.rs i servis “BESPLATNE KONSULTACIJE”, svim potencijalnim Klijentima nudimo praktično organizovan informativni portal putem kojeg je moguće izuzetno jednostavno dobiti sve potrebne informacije u oblasti izrade projektne tehničke dokumentacije i izgradnje objekata uopšte.

Tokom poslednje tri godine je rast preduzeća AQ još intenzivniji. U tom period smo kao nosoci posla ugovorili realizaciju nekoliko izuzetno kompleksnih industrijskih projekata za Investitore kao što su “IM Matijević doo”, “PIN Computers”, “Invej AD” i “Uljarice Bačka doo”. 2018. godine smo u potpunosti iz sopstvenih sredstava realizovali projektovanje i izgradnju sopstvenog objekta „SUNČANI HORIZONT“ – urbane vile spratnosti Su+P+1+Pk. „SUNČANI HORIZONT“ se sastoji od ukupno četiri (4) stambene jedinice različitih struktura te od pomoćnih sadržaja: garaže sa četiri garažna mesta, multifunkcionalne prostorije, ostave i pomoćnog objekta.

Naš najveći kvalitet jeste primena principa koji se ugleda u tome da se prilikom razrade svih projekata prvo svi detalji sagledaju kroz detaljanu 3D prezentaciju. Tek nakon što i poslednja stavka bude jasno definisana i razrađena, prustupa se finalnoj izradi projekta.

Trenutno zapošljavamo deset (10) Inženjera. Pored toga ostvarujemo permanentnu saradnju sa više kolega, Inženjera Elektro i Mašinske struke sa kojima zajednički nastupamo na tržištu. Naš portfolio možete preuzeti klikom OVDE.

Stojimo Vam na raspolaganju za eventualna dodatna pitanja i reference:

Klikni za kontakt stranu

Hvala Vam na pažnji i interesovanju.

Zoran Rašević i AQ TIM

AQ TEAM

Zoran je diplomirao 2007. na Odseku za Arhitekturu pri FTN Novi Sad. Odslušao je i položio sve ispite na specijalističkim studijama: Energetska efikasnost u Zgradarstvu. U periodu od 2006. do 2009. godine je živeo i radio u USA gde je stekao bogato iskustvo. Zajedno sa bratom Goranom je 2010. oformio AQ DOO. Oženjen je i ima troje dece. Pored svoje porodice i države, naročito voli putovanja, sport, prirodu, Novi Sad i Crvenu Zvezdu.

Zoran Rašević, d.i.a, Generalni Direktor

Zoran je rođen u Sarajevu (BiH). Diplomirao je 2007. godine na Odseku za Arhitekturu pri FTN Novi Sad gde je stekao zvanje Master inženjer arhitekture. Odslušao je i položio sve ispite na specijalističkim studijama: Energetska efikasnost u Zgradarstvu. U periodu od 2006. do 2009. godine je živeo i radio u USA gde je stekao bogato radno (i životno) iskustvo. Zajedno sa bratom Goranom je 2010. oformio AQ DOO. Oženjen je i ima troje dece. Pored svoje porodice i Srbije, naročito voli putovanja, sport, prirodu, Novi Sad i Crvenu Zvezdu.

 

Goran Rašević, d.i.g, Tehnički Direktor

Goran je rođen u Sarajevu (BiH). Diplomirao je 2005. godine na Odseku za Građevinarstvo pri FTN Novi Sad gde je stekao zvanje Master inženjer građevinarstva. U periodu od 2005. do 2013. godine je radio kao odgovorni izođač radova i rukovodilac izvođenja više desetina objekata prilikom čega je stekao ogromno terensko iskustvo. Zajedno sa bratom Zoranom je 2010. oformio AQ DOO u kojem radi kao tehnički direktor od 2013. godine. Goran je veliki zaljubljenik u ski sportove i strastveni je lovac.

Sanja Banika, d.i.g.

Sanja je rođena u Valjevu. Diplomirala je na FTN-u u Novom Sadu, Odsek Građevinarstvo. Od 2014. godine je član AQ tima. Udata je i mama je jedne devojčice. U slobodno vreme se bavi fotografijom. Mnogo voli muzeje, umetnost, putovanja i eksperimentisanja u kuhinji.

Edis Džanović, d.i.a.

Edis je rođen u Priboju. Osnovne akademske studije završio je na Departmanu za arhitekturu i urbanizam, Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Od 2013. godine je član AQ tima. Edi voli putovanja, upoznavanja novih ljudi i kultura, avanture i sport. Ljubitelj je istorije Arhitekture.

 

Maja Nogavica, d.i.a.

Maja je rođena u Bačkoj Topoli. Zvanje diplomiranog inženjera arhitekture je stekla  2015. godine  na  Departmanu za arhitekturu i urbanizam, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Od 2016. godine je član AQ tima. Oblasti interesovanja su joj savremeni enterijer i arhitektonsko projektovanje. Maja voli putovanja, vožnju bicikla i slobodoručno crtanje, a najviše slobodnog vremena koristi da provede sa porodicom i prijateljima.

Sara Bojičić, d.i.a.

Sara je rođena u Beranama (Crna Gora). Osnovne akademske studije završila je na Departmanu za arhitekturu i urbanizam, Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu 2016. godine. Na istom fakultetu je upisala master akademske studije gdje se opredijelila za modul arhitektonsko i urbanističko projektovanje, a zvanje master inženjera arhitekture dobija 2018. godine. Sara voli da provodi svoje slobodno vrijeme uz porodicu i prijatelje ili uz neku dobru knjigu. Šampionka je AQ EKIPE u pucanju vatrenim oružjem.

 

Sonja Stipanović, d.i. pejzažne arhitekture

Sonja je rođena u Novom Sadu. Diplomirala je na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 2017. godine gde je stekla zvanje Diplomirani inženjer Pejzažne arhitekture. Od 2018. godine je član AQ tima. Obožava trčanje, fitnes, sportske aktivnosti (naročito ekstremne sportove), modeling i pucanje iz vatrenog oružja.

Zorana Obradović, d.i.a.

Zorana je rođena u Šapcu. Diplomirala je na FTN-u u Novom Sadu, Odsek Arhitektura 2017. godine gde je stekla zvanje Master inženjer arhitekture. Dobila je diplomu najboljeg studenta iz oblasti Arhitekture i umetnosti. Od 2019. godine je član AQ tima. Zorana voli druženje, razonodu i sport (naročito fudbal i košarku kada igra Zvezda).

AQ TEAM