Projektovanje

Projektovanje tj. proces izrade tehničke dokumetacije u slučaju izgradnje porodičnih stambenih objekata kategorije „A“ jeste operacija sačinjena od niza koraka koji započinju definisanjem projektnog zadatka i izradom skica a završavaju se izradom Projekta za građevinsku dozvolu (PGD) i predajom zahteva za ishodovanje Građevinske dozvole.

Tipični process izrade tehničke dokumentacije se sastoji od sledećih faza (kliknite za link):

  1.  Izrada projektnog zadatka
  2.  Idejno rešenje (IDR)
  3.  Lokacijski uslovi;
  4.  Projekat za građevinsku dozvolu (PGD)
  5.  Rešenje o građevinskoj dozvoli.

1) Projektni zadatak je faza u okviru koje se utvrđuju želje i potrebne Klijenta. U okviru projektnog zadatka se difiniše okvirna površina objekta, struktura prostora (broj soba, kupatila…), materijalizacija objekta i kapaciteti potrebnih priključaka na javnu infrastrukturu.

2) Idejno rešenje (IDR) je faza koja sledi nakon izrade Projektnog zadatkaIDR je forma projekta koja se predaje uz Zahtev za izdavanje lokacijskih uslova.

3) Ishodovanje Lokacijskih uslova je objedinjena procedura koja se u ime Investitora a posredstvom Ovlašćenog lica – punomoćnika vodi pred nadležnim organom Uprave;

4) Projekat za građevinsku dozvolu (PGD) je krajnja faza koja nastupa u procesu izrade tehničke dokumentacije porodičnih stambenih objekata. PGD je forma projekta koja se predaje uz Zahtev za izdavanje građevinske dozvole.

5) Ishodovanje Rešenja o građevinskoj dozvoli je objedinjena procedura koja se u ime Investitora a posredstvom Ovlašćenog lica – punomoćnika vodi pred nadležnim organom Uprave.

Detaljan opis procedura izgradnje možete pogledati klikom na:

IZGRADNJA KORAK PO KORAK


IDR


Idejno rešenje (IDR) je forma projekta koja se predaje uz Zahtev za izdavanje lokacijskih uslova.

PGD


Projekat za građevinsku dozvolu (PGD) je forma projekta koja se predaje uz Zahtev za izdavanje građevinske dozvole.

Enterijer


Bilo da se radi o uređenju stana, kuće, poslovnog ili nekog drugog objekta, AQ će u saradjni sa Klijentom pronaći najbolju soluciju koja će predstavljati oličenje Vaše zamisli i želje

Eksterijer


AQ TIM pruža usluge Projektovanja uređenja dvorišta, parcela, vrtova, tremova, ograda i drugih spoljnih objekata odnosno eksterijera.

Proračuni troškova


AQ će Vam po trenutno aktuelnim tržišnim cenama izvršiti proračun troškova za Vaš objekat odnosno projekat.


CENOVNIK

DETALJNIJE

POŠALJITE NAM UPIT

DETALJNIJE