Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Izgrađeno je 18 novih apartmana za goste pažljivo dizajniran da se uklapa u pejzažnu strukturu farme.  Poseban naglasak stavljen je na očuvanje karaktera tradicionalne seoske kuće. Kao centralno remek-delo ovog ruralnog područja,  dizajniran je velnes prostor sa arhitekturom i zelenilom koje podseća na modernu bujnu baštu. „Zeleno srce“  se poput saune u obliku jabuke, glatko i potpuno se integriše u pejzaž.

Novootvoreni velness objekat – novi hotelski centar – nema severnu fasadu, umesto toga uklapa se u prirodni zeleni nagib tako da se zgrada teško može videti. Ulaz u novu banju je zakrivljena poluotkrivena betonska školjka koja se uklapa u pejzaž i dizajnirana je zapanjujućim portalom napravljenim od starog drveta.  Južna strana velness prostora, s druge strane, otvara se staklenom i čeličnom fasadom koja nestaje ispod pokrivača zelenila na krovu. Čelična nadstrešnica na koju će se uzdizati mirisni cvetovi jasmina, strši prema otvorenom nebu.

U velikoj meri je skriven od pogleda: cela struktura je prekrivena slojem zemlje i biljaka, dizajniranog da se prirodno stapa sa dnom brda i tako se stapa u pejzaž. Spa centar se može pohvaliti centralnom fontanom za piće od prirodnog kamena i otvorenim kaminom u prostranom dnevnom delu koji vodi na tuševe, svlačionice i salone za lepotu i masažu. Zatvoreni bazen na otvorenom proteže se prema otvorenom kroz obrastao zelenu fasadu i delimično je uokviren  metamorfnim  stenama.

Gornji sprat prostor je namenjen samo odraslim osobama – sadrži salon za saunu, sobu za opuštanje, finsku saunu, parno kupatilo i susednu terasu na kojoj se gosti mogu osvežiti spoljnim tušem. Finska sauna je san za čula, sa svojim horizontalno zakrivljenim drvenim letvicama i izdašnim ostakljenim prozorima pruža prekrasni pogled na polja i polja od jabuka. Do Apfelsaune u vrtu može se doći kroz zakrivljeno otvoreno stepenište, koje je obloženo izloženom betonskom školjkom.

Novi vrtni apartmani izgrađeni su na istočnoj strani hotela: tri nezavisne zgrade sa ukupno 18 soba za goste na tri sprata. Krovni sadovi apsorbiraju arhitektonski jezik svog okruženja, a fasada spaja tradiciju sa modernom estetikom. Spoljna školjka zgrada namerno je bila tamna u odevi tradicionalnom karakteru staje. U međuvremenu, drveni uzorak romba – stvoren kao transformacija klasičnih drvenih potpornica – daje tri zgrade nepogrešivo moderan izgled.

Apartmani u prizemlju stapaju se sa topografijom. Ulaz i susedno kupatilo prate dnevni i spavaći deo koji se povezuje na prednju terasu. Luksuzni viseći kreveti sa lepršavim jastucima, koji se takođe vide u vellness prostoru, daju notu opuštenosti. Priroda i karakteristike regiona igraju važnu ulogu u dizajnu enterijera. Obloga od drveta, glodanje i gruba prirodna vlakna koriste se kroz ceo unutrašnji dekor – materijali prolaze poput navoja kroz sve prostorije. Prozračne terase su odvojene platnenom zavesom na otvorenom.

Ako zaobiđete staru staju i impozantnu 40-godišnju žalosnu  vrbu, stići ćete do glavne zgrade hotela – mesta gde je sve počelo. Hotelski restoran koji je poslednjih godina posebno popularno stekao goste koji dolaze iz blizine i od daleka proširio se na paviljone koji se gledaju na baštu. Stvorene su dve oblasti: zatvoreni, grejni,  a zatim otvoreni deo sa nadstrešnicama koje svojim delom senčaju prostor.  Sivo smeđi aluminijum nadstrešnica dizajniran je tako da se usklađuje sa toplim sivim podnim pločicama.

 

Arhitektura je stvorena sa sjajnim osećajem integriteta prema ovom posebnom mestu, koje postaje jedinica sa prirodom, povezuje se sa njenom istorijom i zadržava sopstveni identitet sa primenjenim dizajnom.

Izvor: https://www.archdaily.com/

Fotografije: © Alex Filz

by Sanja Banika

Napišite komentar: