Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Hodanje u prostranoj kancelariji koja je svetla može biti magično iskustvo. Svetlost koja ispunjava veliki i otvoren prostor je privilegija. Na žalost, nemaju svi mogućnosti za ogromnu kancelariju u svom domu. Kada postoji mali prostor za rad, osmišljavanje izgleda je još bitnije. Predstavljamo Vam šest saveta i trikova koji pomažu da vaša radna soba izgleda veće.

Paleta boja

Koristite svetle boje (roza, bela, žuta, plava) pri odabiru boje za zid.

Dekorišite plafon

Obično se ne obraća pažnja na plafon. Farbanjem plafona ili lepljenjem tapeta na plafon, vaša kancelarija će izgledati jedinstveno, a pritom stvorićete vizuelnu iluziju da je vaš plafon viši.

Nameštaj

Nema prostora za prenatrpanost, samim tim činite prostor manjim. Odlučite se za manji broj komada nameštaja, ali za one koji privlače pažnju. Izaberite veliki radni sto, sa velikom lampom koja ima upečatljive detalje i veliku fotelju. Isto tako, povucite svoj nameštaj od zidova, kako bi se osećali manje skučeno. Samo nekoliko centimetara dalje od zida i postavljanjem polica u blizini plafona, odmah ćete stvoriti iluziju prostranosti.

Prozori i ogledala

Ne pokrivajte svoje prozore i dekorišite svoj radni prostor sa velikim ogledalom. Pronađite neki šik ram kako bi kancelarija dobila dubinu i izluziju prostranosti, a samim tim vam je ovo i najlakši način da dobijete više svetla.

Dekorativni komadi

Koristite pravilo dinje. Pravilo je da svi dekorativni komadi, kao što su vaze i umetnička dela budu veći od dinje. Veliki komadi zaista daju dramu i prostranost malom prostoru.

Pruge, pruge i još pruga

Vertikalne pruge čine da sve izgleda veće. Preporuka su uvek crno – bele pruge.

To što imate malu kancelariju više ne može biti izgovor za neorganizovanost i nered. Vaša kancelarija može biti isto tako šik i moderna kao velike. Rad kod kuće nosi sa sobom određene prednosti. Osim što sami određujete ritam i način rada, takođe možete i uticati na svoje radno okruženje, što će povećati vašu produktivnost. Pogledajte neke od ideja kako možete urediti svoj radni prostor. Uživajte.

Izvor:

http://www.about.com/

AliQuantum doo

by Jovana Rajić, sanjab

Napišite komentar: