Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Nacionalna biblioteka je prvi ogranak objekta Narodne biblioteke Koreje, planiran da se izgradi pod upravom Grada Koreje, koji je  takođe poznat kao Sejong grada. Dizajniran od strane arhitekata i inženjera samo sa motivom stranice knjige koja se prevrnula. Jednostavna geometrija  čini osnovu dizajna i stvara jedinstven nacrt koji se lako prepozanje u gradu.

national-library-sejong-city-s270913-2.jpg (900×600)

Biblioteka će biti osnovna infrastruktura za vladu, kao i za lokalno stanovništvo. Ekspanzivni otvoreni prostor s prekrasnim pogledom na jezero pruža vrhunsku atmosferu za korisnike biblioteke, dok centralni pešački Trg  formira otvoren prostor pozdravljajući posetioce unutar zgrade. Oblasti za čitanje nalaze se uglavnom na 1. i 2. spratu, konferencijske i seminarske  sale na 3. spratu, dok se na samom vrhu zgrade nalaze restorani, kao i terase sa pogledom na okolinu.

national-library-sejong-city-s270913-3.jpg (900×426)

Od samog početka zbog jedinstvenog oblika i geometrije objekta, projekat je pokrenut sa BIM ( Building Information Modeling ).

national-library-sejong-city-s270913-6.jpg (900×600)

Izvor: http://www.e-architect.co.uk/                                                                                               by sanjab

Napišite komentar: