Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

projektovanje, izgradnja, besplatne konsultacije, cene, projekti, idejno resenje, idejni projekat, glavni projekat, cenovnik izgradnje, gradevinske dozvole, srbija, novi sad, beograd, enterijer, eksterijer, gotovi projekti, gotovi planovi kuca, plan

Javni infrastrukturni projekti su poznati po tome što njihova izgradnja traje neočekivano duže nego što se predviđa. Na most u Nemačkoj se čekalo 80 godina, i isplatilo se čekanje.

Neverovatni vodeni most u Nemačkoj

Planovi za spajanje dva kanala su započeti još 1919.godine. Izgradnja mosta preko reke Elbe u blizini Magdeburga  je započeta 1930.godine. Međutim Prvi Svetski rat a zatim i posleratna podela Nemačke je stavila projekat na čekanje do 1990.godine kad se Nemačka ponovo ujedinila.

 Uzimajući u obzir da je izgradnja mosta trajala šest godina i da je ceo projekat koštao oko pola milijarde evra, masivni poduhvat će povezati berlinsku luku sa ostalim lukama duž reke. Predimenzionisana kabina u obliku cevi preko kanala Elbe u sebi sadrži 24.000 tone čelika i preko 68.000 kubnih metara betona.

Neverovatni vodeni mmost u Nemačkoj

Voda na mostu će omogućiti brodovima da se olakšano kreću preko kanala Elbe, koji je na nekim mestima nepredvidiv. Transport preko reke je često mogao da dođe do zastoja na određenim potezima ukoliko je vodostaj reke opao do neprihvatljivog nivoa.

Kapetan barži će biti u stanju da transportuje ogromne količine tereta, težine i do 1350 tona, što je otrpilike oko 50 kamiona. Most je 34 metara širok, 918 metara dugačak i 4.25 metara dubok. Ranije su brodovi mogli da prevoze teret do 800 tona.

Neverovatni vodeni most u Nemačkoj

U prilogu vam ostavljam video u kojem možete da pogledate kako ovaj most izgleda.

By Marija

Napišite komentar: