Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Juče 07. Februara 2014. godine su spektakularnom predstavom uz prisustvo preko 40.000 gledalaca na “Frušt” olimpijskom stadionu otvorene XXII olimpijske igre u Sočiju, Rusija.

Olimpijski kompleks u Sočiju  ceremonija otvaranja.  Olimpijada u Sočiju. Olimpijske igre 2014.

Fantastična predstava u kojoj je učestovalo nekoliko hiljada aktera uz fantastične zvučne i svetlosne efekte, izuzetno umešno i slikovito je prezentovala razvoj Ruske države.

Olimpijski kompleks u Sočiju - vatromet. Vatromet u Sočiju. Olimpijada u Sočiju. Olimpijske igre 2014.

Ceremonija otvaranja je zaključena fenomenalnim vatrometom koji je usledio i u kojem je na nebu čak ispisan rimski broj XXII.

Olimpijski kompleks u Sočiju - vatromet, Rimski broj XXII. Vatromet u Sočiju. Olimpijada u Sočiju.

Pripreme za olimpijadu su bile najblaže rečeno grandiozne. Nekada prilično mali primorski grad Soči je uz kolosalne građevinske zahvate i utrošak približno 50 milijardi eura transformisan u pravu metropolu. U periodu od samo nekoliko godina je tu izgrađeni potpuno nov stadion, nekoliko dvorana, bezbroj hotela, nekoliko stotina kilometara autoputeva i pruga koje povezuje grad sa planinama i naravno bezbroj novih hotela i pratećih sadržaja.

Olimpijski kompleks u Sočiju

Više o izgradnji objekata smo pisali ranije kroz tekst Pripreme za olimpijadu 2014. Pozivamo Vas da pogledate interesantan prikaz olimpijskih objekata kroz video prezentaciju ispod:

by ZoranR

Lokacija na Gmapi: Soči, Rusija

Napišite komentar: