Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić prisustvovao je u ponedeljak  23. Aprila potpisivanju Ugovora sa sedam (7) gradova Srbije o regulisanju međusobnih odnosa u poslovima realizacije Zakona o potvrđivanju okvirnog ugovora o zajmu između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije.

Ministar Oliver Dulić

Ugovorom se predviđa realizacija izgradnje 789 stanova za socijalno stanovanje od ukupno 1.700 planiranih. Ovim projektom je  planirana izgradnja 237 stanova za socijalno stanovanje u Nišu, 77 u Pančevu, 60 u Kikindi, po 100 stanova u Zrenjaninu i Kraljevu, 150 u Smederevu kao i 65 u Pirotu. Ukupna vrednost svih radova iznosi oko milijardu dinara.

– Početak izgradnje stanova u Nišu , deo je ukupnog projekta kojim je predviđeno građenje 1.700 stanova za socijalno stanovanje u dvanaest (12) gradova Srbije. Ukupna vrednost projekta, koji finansiraju Banka za razvoj Saveta Europe, Vlada Srbije i lokalne samouprave, iznosi ukupno 58 milona evra, od čega je 32 miliona evra osigurano iz kredita spomenute banke – istakao je ministar Dulić.

Ministar Dulić je objasnio da će svi stanovi biti građeni vrlo kvalitetno, a stambene zgrade u kojima će se nalaziti biće integrisane u ostatak okoline u svim gradovima.

Solidarnost i razumevanje za one kojima je potreban krov nad glavom, kako je potsetio, bio je osnovni motiv za donošenje Zakona o socijalnom stanovanju 2009. godine.

Ministar je izrazio očekivanje i da će uskoro početi realizacija projekta izgradnje 10.000 stanova namenjenih izbeglicama.

Projekt izgradnje socijalnih stanova i stanova namenjenih izbeglicama doprineće upošljavanju domaće građevinske operative i predstavljati potporu radnicima te grane industrije u uslovima ekonomske krize, zaključio je Dulić.

Napišite komentar: