Radno vreme: Ponedeljak – Petak od 09 do 17h

OD SKICA DO TOPLOG DOMA...AQ

Kada je Linda McQuillen kupila svoju malu kuću u Medisonu, 1989. godine, nije imala ideju da je kuća projektovana od strane nikog drugog do Frank Lloyd Wright-a. On je priznat od strane Američkog arhitektonskog instituta za najvećeg američkog arhitektu svih vremena. Smatrao je da sve što projektuje treba da bude u harmoniji sa čovekom i njegovim okruženjem i taj pravac se naziva organska arhitektura.

2

Za 100 000 dolara McQuillen je mislila da je kupila imitaciju Prairie School style i nije znala da živi u istorijski značajnoj kući sve dok nije dobila pismo. Prema Wisconsin State Journal’s Gayle Worland, njeno imanje je jedno od 14 preostalih primera kućnih projekata nazvanih “American System-Built Home”.  Projekat je na kraju propao, ali je arhitekta uspeo da završi nekoliko ovih kuća na srednjem zapadu.

1

Ovo otkriće bi moglo inspirisati druge istoričare da traže Wright-ove projekte u zemlji. Slično otkriće se desilo kada je bungalov u predgrađu Milvokija bio prepisan Wright-u. On je dizajnirao više od 1 000 kuća ukupno, od čega je 532 bilo sagrađeno za njegovog života.

http://www.inhabitat.com/

by Jovana Rajić

Napišite komentar: